„Chtěli jsme napravit dojem po prohraném utkání s Brnem, které se projevilo na atmosféře v týmu. Ale vydrželi jsme hrát jen jednu čtvrtinu, pak se začala projevovat nervozita,“ litoval kouč Predrag Benáček, který se na severu Čech musel obejít bez Američana Douglase.

S výjimkou Dunanse navíc neodehráli dobrý zápas ani další zahraniční hráči. Fantasticky výkon naopak předvedl Lukáš Palyza, který nastřílel 34 bodů. „Lukáš odehrál vynikající zápas do obrany i do útoku. Pořád se ale naše hra opírá o cizince, z nichž jeden nepřijel a dva byli úplně mimo,“ zhodnotil svérázně své svěřence Benáček.

Toho nejvíce nazlobila hra v defenzivě, která povolila soupeři sto bodů.

„Vyrobili jsme v obraně neuvěřitelné množství chyb. Dostali jsme asi dvacet laciných košů z protiútoků. Opakovalo se to v průběhu celého utkání, což by se takovým zkušeným hráčům, jako máme my, nemělo stávat,“ kroutil hlavou trenér Olomoucka.

Basketbal Olomouc (v bílém) porazil Zlín 85:79.
Basketbal Olomouc zdolal Zlín a slaví skvělý vstup do sezony

BK ARMEX Děčín – BK Olomoucko 100:84 (23:22 51:42 76:59)

Body Olomoucka: Palyza 34, Dunans 20, Močnik 9, Smith 6, Norwa 6, Váňa 5, Sehnal 2, Pelko 2. Rozhodčí: Blahout, Kučírek, Karafiát. TH: 23/17:22/11. Fauly: 25:22. Trojky: 7:9. Doskoky: 49:39.