Pro Otrubu měl být Závod míru juniorů jedním z vrcholů sezony. Jenže se nakonec na start málem nepostavil.

„Půl roku jsme se na závod připravovali, ale v Německu si zlomil zápěstí. Ještě týden předtím, jsme řešili, jestli bude startovat. Handicap byl znát při jízdě do kopce ze sedla," řekl trenér Jiří Kaňkovský.

Tým v předsezonních plánech počítal s lepším umístěním, ale třinácté místo nakonec šéf stáje hodnotí pozitivně. „Na začátku sezony jsme chtěli umístění do pátého místa. I tak patřil do absolutní špičky. Za tři týdny ve Švýcarsku už by se měl prosadit mezi nejlepší," očekává Jiří Kaňkovský.

Na Závodě míru nadějí v Jevíčku se ukázali kadeti MAPEI Merida Kaňkovský. „Bylo to neskutečné překvapení. Startovalo osm reprezentací a my jsme do poslední etapy vedli hodnocení družstev," upozornil Jiří Kaňkovský.

Tým o vedení přišel. „V závěrečné časovce se před nás o 45 sekund dostali Dánové. Naši jezdci ale předvedli naprosto vyrovnané výkony a v každé etapě se umisťovali do dvacátého místa. Rozhodli dva kopce, kde jsme ztratili. Kluci jsou ale příslibem do budoucna," chválil Jiří Kaňkovský.

Olomoucké cyklisty nyní čeká další závod Českého poháru v Jindřichově Hradci, po kterém Otruba odjíždí do Švýcarska. Napilno budou mít i žáci. „V Lanškrouně je čeká jeden z nejprestižnějších závodů žákovské kategorie," dodal Jiří Kaňkovský.