„Od nás to byl naprosto ostudný výkon, ke kterému se těžko dá něco dodat. Domácí hráčky nám daly pořádnou lekci z efektivity a toho, s jakou se házená má hrát radostí. Vůbec nic nám nevycházelo, což se může stát, ale obrovským zklamáním je přístup a nasazení našich hráček," nebrala si servítky asistentka hlavního trenéra Jana Bělky.

Naopak domácí kouč Ján Beňadík mohl být spokojený nejen s výsledkem, ale také výkonem, jakým se jeho hráčky prezentovaly.

„Máme za sebou úspěšně zvládnutý zápas. Věděli jsme, že abychom si co nejdříve zajistili místo v první čtyřce a tím i v play off, tak potřebujeme nutně dva body. Na zápas jsme se tak poctivě připravili a nakonec jej také vyhráli," řekl po utkání Beňadík.

Jeho tým, který právě Olomouc díky vítězství v tabulce interligy předstihl, nijak nerozhodilo, že nejlepší střelkyně Michaela Hrbková měla neustále u sebe „osobního strážce".

Česká reprezentantka opět táhla svůj tým, konto svého mateřského klubu z Olomouce zatížila sedmi zásahy.

„Osobní bránění Míši Hrbkové je už každotýdenní záležitostí, takže ona i ostatní hráčky už v tom umí chodit a ví, jak hrát. V tom problém nebyl," vysvětlil trenér Poruby.

Jako jeden ze zlomových momentů zápasu se může jevit situace, kdy ve druhém poločase při tříbrankovém rozdílu olomoucké hráčky neproměnily sedmimetrový hod. Skončit míč v síti, mohlo být ze zápasu ještě drama.

„Tohle nás ale k porážce neodsoudilo. Zápas byl rozhodnutý už od první minuty, protože našemu hernímu projevu, nasazení a vůbec výrazu do teď nerozumím. Na hru Poruby jsme byli připraveni a mysleli jsme si, že agresivitou, bojovností a přístupem tady můžeme uspět. Navíc jsme ty dva body potřebovali. Nemáme ale formu a k tomu se přidala i ležérnost a laxnost. Když jsme se koukli na obličeje hráček, tak to mluvilo za vše," vyjádřila se zklamaná Lucie Fabíková.

Nejlepší střelkyní Olomouce byla při absenci nemocné Kristýny Salčákové sedmigólová Kateřina Růžičková. V dalším kole Zora hostí Jindřichův Hradec, tým, který v letošní sezoně čeká na první interligové body.

Sokol Poruba – DHK Zora Olomouc 29:21 (13:8)

Rozhodčí: Bečička, Horák. 7m hody: 3/3 – 6/4. Vyloučení: 4 – 3. Diváků: 180.

Poruba: Roháčková, Doláková, Bártová – Šteffanová, Mýlková 3, Lešková, Tomašechová, Hrbková 7/3, Adámková 4, Rechtorisová 7, Chovancová, Minarčíková 2, Bělohoubková 2, Revajová, Uhráková 4. Trenér: Jan Beňadík.

Olomouc: Zuzánková, Dederlová, Rašková – Růžičková 7/4, Sovová, Berová 2, Pašková 1, Dostálová 3, Severová 2, Kubáčková 3, Salašová 1, Kalová, Huráňová 1, Ždánská 1, Gebre Selassie. Trenér: Jan Bělka.