Hanáci bojující o záchranu v první lize tak mají na kontě již čtyři body, stále však zůstávají poslední.

Vstup do utkání odpovídal faktu, že to Stavomontáže myslí se záchranou první ligy vážně. Hanáci si vypracovali vedení 8:2, a i když béčko Karviné rychle začalo korigovat, o poločase vedli domácí nadějným třígólovým rozdílem 13:10.

„Začátek byl výborný. Fungovala obrana a vycházely nám i kombinace," pochvaloval si olomoucký trenér Vladan Táborský.

Soupeř, který nasadil i několik hráčů se zkušenostmi s extraligou, však zachytil začátek druhého dějství a brzy se dostal do vedení.

Karviná B ve 43. minutě dokonce vedla již 21:17 a s olomouckým týmem to nevypadalo dvakrát dobře.

„Každý trenér si přeje, aby v zápase nepřišlo hluché místo, ale ono se to většinou stane. Jde o to, aby to hluché místo bylo co nejkratší. Nám se ještě povedlo vrátit zpět do zápasu," konstatoval domácí kouč Táborský.

Olomoučtí se vzchopili a otočili na 26:25. V dramatické koncovce se Karviná B ohromně šťastnou střelou Tomáše Mlotka dostala do vedení 28:27, jenže ve dvojnásobné přesilovce srovnala na konečných 28:28 nová olomoucká posila Marek Šuba.

„Jsem rád, že máme aspoň ten bod," oddechl si olomoucký kouč Vladan Táborský.

Výkonnostní vzestup budou chtít Stavomontáže potvrdit v dalším kole, kdy se představí na palubovce Chodova.

TJ STM Olomouc – HCB OKD Karviná B 28:28 (13:10)

Rozhodčí: Valášek, Vychodil. 7m hody: 0/0 – 6/5. Vyloučení: 5 – 6. Diváků: 63.

Olomouc: Novotný, Malínek – Eger 2, Minář, Hynek 2, Tydlačka 1, P. Mazáč 2, Lerch 1, Sekerka 1, Vaverka 7, Smékal 3, Šuba 2, Kozlovský 7. Trenér: Vladan Táborský.

Karviná B: Tabara, Mokroš – Husár, Dudek 5/3, Pindej, Borys 2, Tichý, Mlotek 9, Jiří Lefan 1, Pomahač, Jiří Užek 6, Valůch, Paululik 5/2. Trenér: Radek Godál.