První čtvrtina nabídla ještě celkem vyrovnanou partii, duel se začal rozvíjet poměrně vysokým počtem bodů na obou stranách. Lépe se však dařilo domácím, kteří si vytvořili menší náskok.

„Pro diváky to bylo dobré. I Vysočině padlo pár trojek a drželi se. Parkrát jsme usnuli v obraně, ale pak jsme celý zápas vedli," ocenil trenér Olomouce Paunovič.

Chvíli před koncem první půle se vydařily dva střelecké pokusy za tři body olomouckému Radku Jurkovi a Hanáci mohli jít do šatny spokojenější za stavu 45:35.

Také po pauze se rozdíl mezi Olomoucí a Jihlavou prohluboval a hostům se nedařilo cestu výběru Vlada Paunoviče za vítězstvím zkomplikovat. Tedy až na krátký úsek ve čtvrté čtvrtině, kdy Olomoučané udělali několik menších chyb. Na palubovku se vrátila odpočívající opora Hanáků Jakub Sedlák a závěr domácí tým bezstarostně zvládl.

„Od začátku do konce jsem věřil, že to tentokrát zvládneme. Kluci měli dobrou náladu. Vytkl bych jim jedinou věc, a to že jsme mockrát vedli o patnáct šestnáct bodů a soupeř se nám přesto několikrát vrátil zpátky do utkání. Jinak jsme hráli dobře," uznal výkon svého celku kouč Vlado Paunovič.

Olomoučtí basketbalisté po svém zápase mohli sledovat duel Pardubic a Brna, který rozhodoval o účasti Hanáků
v lepší nadstavbové skupině. Pro Olomouc tento duel dopadl příznivě, když Pardubice porazily jihomoravského protivníka jasně 94:62.

K průběhu základní části olomoucký lodivod výraznější výhrady neměl.

„Jsem maximálně spokojený. Udělali jsme jen jeden kiks za celou sezonu, což byl domácí zápas s Brnem. Pak se to zlepšilo. V A1 skupině budeme bojovat se šesti nejlepšími týmy prvních lig
o final four. Očekávám hodně dobré zápasy, a kdyby se nám podařilo postoupit, byla by
to extra dobrá sezona," řekl
na závěr srbský kouč Olomouce.

BASKETBAL OLOMOUC – BC VYSOČINA 88:69 (24:19, 45:35, 70:55)

Nejvíce bodů: Sedlák 21, Sehnal 14, Jurka 11 – Číha 21, Maňák 14, Strážnický 12. Rozhodčí: Scholze, Černý. Fauly: 22:16. Trestné hody: 5/7 – 15/28. Trojky: 13/28 – 4/13. Diváků: 125.