Úvodní duel dvojutkání hostí ve čtvrtek od 17 hodin olomoucká sportovní hala, odveta se uskuteční příští středu od 20:30 v Belgii.

Belgický soupeř, který stojí Olomouci v cestě za postupem do osmifinále hlavní fáze CEV Cupu, by podle trenéra Hanaček Jiřího Teplého měl být v tomto měření sil favoritem.

„Je to družstvo ze špičky belgické ligy, která má svou kvalitu. Bohužel mnoho informací o něm nemáme, ale považuji ho za favorita," řekl kouč.

Pro olomoucký tým znamená měření s evropskou konkurencí velkou výzvu.

„I když je Charleroi favoritem, neznamená to, že se předem vzdáváme. Určitě chceme bojovat o postup. Doufám, že zlepšíme to, co nám v posledních utkáních nešlo. Tedy zejména servis a přihrávku, a předvedeme odvážnější volejbal než v české extralize," narážel Teplý na sobotní zápas.

Olomoucké volejbalistky totiž v Přerově prohrály 1:3 a kouč se zlobil. „Naše družstvo předvedlo opatrný až zbabělý volejbal," dodal.

Před utkáním s belgickým soupeřem, jehož dres obléká i exslávistka Leona Neumannová, se olomoucký tým potýká také se zdravotními problémy. „Nějaké potíže v tomto směru máme, ale věřím, že se holky dají dohromady a nastoupíme kompletní," zůstává optimistou Teplý.

Postupující ze souboje Olomouce – Charleroi se v další fázi Poháru CEV střetne s lepším z dvojice KP Brno – Bielsko-Biala (Polsko). Ani vyřazený se s Evropou nebude loučit, pokračovat totiž bude v poháru nižší úrovně, kterým je Challenge Cup.