Tam si užívá pobyt v příjemných 35 stupních a dny doprovázené sluncem.

Do Austrálie ale samozřejmě nejel na výlet nebo za zábavou. Toto soustředění je samotným vrcholem jeho zimní přípravy.

Ranní trénink hodinu a půl na vodě, posilovna, odpolední trénink na vodě a jóga.

Někdy se posilovna zamění s během a jóga s protahováním. Toto je typický australský den Václava Chaloupky.

Dny jsou tam opravdu nabité, a tak má jeden den v týdnu úplné volno a čas na regeneraci.

Trénuje na olympijském kanále v Penrithu, kde v roce 2000 vyhrála Štěpánka Hilgertová svou druhou zlatou medaili na olympijských hrách.

O kvalitě slalomové dráhy, tedy rozhodně nelze pochybovat. Navíc když s Václavem v Sydney trénuje právě Štěpánka Hilgertová nebo třeba kajakář Jiří Prskavec.

„Do Austrálie jsem odjížděl s čerstvě prodělanou virózou, tudíž jsem neměl přehnané očekávání od svých výkonů. Naštěstí díky skvělým podmínkám zde jsem rychle překonal časový posun i prodělanou nemoc a mohl se vrhnout do plného tréninku. Díky tomu tak získávám velkou výhodu oproti tomu, kdybych zůstal v Olomouci, jelikož u nás divokou vodu nemáme a ta rovná zamrzá hned s prvními mrazíky,“ pochvaloval si Václav Chaloupka.

Pozitivní je i to, že se v Austrálii připravují i další čeští reprezentanti.

„Velkým plusem tohoto soustředění je, že zde můžu trénovat s olympijskými medailisty a nakoukáva“ jejich techniku, případně požádat o radu.

A to například Jiřího Prskavce nebo Matěje Beňuše (oba individuální medailisté z OH Rio 2016). Doufám, že mi toto soustředění co nejvíce pomůže do další uspěšné sezony.“ posíla info z Austrálie olomoucký singlkanoista Václav Chaloupka.

ADÉLA HRICOVÁ