O co hrát bylo na olomoucké palubovce pouze několik desítek minut. Olymp, který první domácí zápas zvládl hladce 3:0, získal na Hané první sadu poměrem 25:14 a tím si zajistil postup. Další průběh maratonského zápasu byl už vlastně jen formalitou.

„Náš výkon v prvním setu se mi vůbec nelíbil. Takhle se nedá hrát, když chceme vyhrát s nulou. V prvním setu jsme udělali asi patnáct nevynucených chyb. Zkazili jsme asi pět servisů. Z něj musíme tlačit, ale nesmíme takhle hazardovat," konstatoval olomoucký trenér Jiří Teplý.

Jeho svěřenky však zápas nezabalily ani v situaci, kdy bylo o postupujícím rozhodnuto. Hanačky nejprve otočily nepříznivě se vyvíjející druhou sadu, pak zvládly dramatickou koncovku té třetí a nakonec se radovaly z vydřeného vítězství v tie-breaku.

„Je dobře, že jsme zápas vyhráli. Už jen kvůli sebedůvěře je pozitivní, že jsme Olymp, který má letos výborný mančaft, dokázali porazit," pochvaloval si Teplý.

Již v sobotu se oba týmy utkají znovu. V rámci prvního kola nadstavbové části se bude hrát na pražské palubovce. „Uvidíme, jestli jsme se poučili a jestli jsme schopní Olymp znovu zatlačit a zahrát dobrý volejbal," dodal Teplý.

Olomouc – Olymp Praha 3:2 (-14, 22, 26, –21, 11), první zápas 0:3, postoupil Olymp.

Olomouc: Vanžurová, Nachmilnerová, Rutarová, Tinklová, Košická, Kojdová, libero Maléřová. Střídaly: Piňosová, S. Janečková, Polášková, Rašková, Uhrová. Trenér: Jiří Teplý.

Olymp: Kvapilová, Mudrová, Sládková, Patočková, Halbichová, Mlejnková, libero Dostálová. Střídaly: Škarmpalová, Kopecká, Hodanová. Trenér: Stanislav Mitáč.