První mečbol olomoucké volejbalistky nevyužily, když ve třetím semifinálovém zápase v Ostravě prohrály 1:3. Série tak pokračuje již ve čtvrtek opět na severomoravské palubovce.

Vyrovnané skóre v prvním setu vydrželo do stavu 8:8. Po prvním technickém oddechovém čase však olomoucké volejbalistky zcela ovládly hru a deklasovaly soupeře rozdílem třídy 25:12.

Zkraje druhé sady se vysoškolačky dostaly do čtyřbodového vedení 8:4. Jenže Ostravanky se tentokrát nevzdaly a otočily na 16:14. Domácí tým do koncovky vstupoval za nadějného vedení 23:20. Vysokoškolačky vyrovnaly, ale další dva míče uhrály Ostravanky a vyrovnaly na 1:1. Vyhraný set domácí hráčky povzbudil a od začátku třetího se dostaly do pohody. Třetí dějství tak ostravské volejbalistky ovládly 25:17.

Podobně se vyvíjela i čtvrtá sada. Hanačky se držely do stavu 7:7, ale pak Ostravanky odskočily na 17:11. Za stavu 21:15 to už pro hostující tým vypadalo beznadějně. Jenže vysokoškolačky se nevzdaly a snížily na 22:21. Domácí hráčky se dostaly ke dvěma mečbolům a ten druhý již proměnily.

„Po hladce vyhraném prvním setu a vedení ve druhém jsme polevili. Za nasazení si domácí vítězství zasloužili. Nehráli jsme jako tým tak jako v Olomouci," posteskl si olomoucký trenér Jiří Teplý.

TJ OSTRAVA – VK UP OLOMOUC 3:1 (-12, 23, 17, 23)

Rozhodčí: Renčín, Rychlík. Diváků: 450. Stav série: 1:2.

Ostrava: Zemanová, Zedníková, Kojdová, Nachmilnerová, Součková, Toufarová, libero: Červenková. Střídaly: Kukučová, Kvapilová, Valková, Čuboňová.

Olomouc: Závodná, Dudová, Košická, Dumančič, Kubová, Dědíková, libero: Hronová. Střídaly: Michalíková, Sochorcová, Nováková.