V soutěži mužů získal celkové vítězství suverénně klub Laguny Nový Jičín. Zde byl velkou osobností čerstvý světový rekordman Jakub Jarolím, student FTK UP v Olomouci, který zde sice další rekord nepřidal, ale zvítězil ve všech svých startech a za výkon na 400 m i individuální cenu za nejkvalitnější vytrvalecký výkon.

Stejnou cenu v ženách získala další studentka FTK UP Zuzana Svozilová z KSP Olomouc. Další olomoucká plavkyně Gabriela Horáková získala cenu za nejkvalitnější výkon na 200 m v krátkých ploutvých. Gabriela oslavila své osmnácté narozeniny i překonáním vlastního českého rekordu na 100 m. Vítězstvím ve dvou závodech přispěla k celkovému vítězství Barbora Sládečková. Osobními rekordy a umístěním na stupních vítězů celku velmi pomohla i Markéta Svozilová.

Ženy Olomouce získaly celkovou trofej již pošesté v řadě. Vítězství v letošním ročníku však bylo asi nejtěžší. Za chybnou předávku totiž byla na konci prvního půldne diskvalifikována olomoucká štafeta na 4× 200m. Bodování za štafetu je dvojnásobné. Konkurenční družstvo z Mostu zvítězilo a Olomouc se propadla na místo druhé na dostřel od třetího družstva žen z Nového Jičína.

„Děvčata to neskolilo, ale naopak nabudilo. Naprosto soustředěným přístupem celého družstva se dařilo náskok Mostu postupně dotahovat. Zkušená Barbora Pohlová podržela družstvo na delších tratích. Mladší závodnice Tereza Chromcová a Alžběta Hnáthová se zlepšenými výkony dokázaly prosadit mezi dospělými a nakonec to těsně vyšlo," řekl trenér Zbyněk Svozil.

Členky KSP Olomouc budou mít i zastoupení na mistrovství světa seniorů v červnu v Řecku, kde mají nominaci téměř jistou Zuzana Svozilová a Gabriela Horáková. V širším výběru jsou i Markéta Svozilová, Barbora Sládečková a junioři Tereza Chromcová a Jiří Vyskočil na MS juniorů ve Francii.