Olomoucké házenkářky vyhrály další z klíčových zápasů sezony mezinárodní MOL ligy. Navíc na palubovce, kde se jim to v historii nikdy dřív nepovedlo.

„Z naší strany to byl zřejmě nejlepší výkon v této sezoně, který snesl vysoké měřítko,“ okomentoval na klubovém webu Zory skvělé vystoupení svých svěřenek trenér Jan Hegar.

Začátek utkání přitom hanáckému týmu příliš nevyšel. Díky střeleckému výkonu Kateřiny Růžičkové už ale v 9. minutě panoval nerozhodný stav 3:3.

Když už se zdálo, že slovenský celek půjde v poločasové pauze do šatny s vedením v kapse, Zora přidala a po trefách Hurychové z křídla se dostala na rozdíl tří branek.

Olomoucké volejbalistky
Olomoučanky začaly čtvrtfinále demolicí, Olymp si odvezl debakl

I na začátku druhé půle pokračovala ve výborných výkonech olomoucká brankářka Rašková a její spoluhráčky dál držely vedení. V 55. minutě svítilo na ukazateli skóre 22:26 a bylo prakticky rozhodnuto.

„Děvčata podala kolektivní a odvážný výkon s minimem technických chyb. Splnila velmi dobře taktickou předzápasovou přípravu a ve všech herních činnostech předvedla vysoký standart. Kromě prvních patnácti minut měla vývoj utkání pod kontrolou a nepřipustila soupeře k obratu v utkání,“ zhodnotil kouč Hegar vítězství 28:25.

Zora se před závěrem základní části dostává do ideální pohody a formy.

„Boj o play-off ještě zdaleka není rozhodnutý, ale šance na postup se po našem vítězství výrazně přiblížila,“ dodal Hegar, jehož tým figuruje v MOL lize na páté příče a až za sebou drží konkurentky v boji o postup – Porubu a Veselí.

Jakub Řezníček (vpravo)
Nabroušený Řezníček: Co je to za otázky? Předvedli jsme dobrý výkon!

HK Slovan Duslo Šaľa – DHK Zora Olomouc 25:28 (10:13)

Rozhodčí: Haščík, R. Sivák. 7m hody: 6/5 – 2/1. Vyloučení: 1 – 4. Diváci: 400.
Šaľa: Krebs, Haládiková, Ladicsová – Trochtová 4, Rácková 1, Škoricová, Königová 5, Pócsiková, Greštiaková, Némethová 4/3, Bahýlová 1, Vargová, Tisajová 1, Klučková 6/2, Bujnochová 3. Trenér: Michal Lukačín.
Olomouc: Rašková, Polášková – Hurychová 3, Růžičková 6/1, Kapsová, Jansová 1, Sovová 2, Kašpárková, Salčáková 1, Krajčovičová, Kubáčková 1, Salašová 1, Gajdošíková 5, Chlandová 3, T. Fryčáková 5. Trenér: Jan Hegar.