„Myslím, že jsme oba dva dny byly lepší. Ve druhém utkání jsme toho také využily a dokázaly jsme vyhrát. Pokud s takovým nasazením budeme hrát i dál, tak to rozhodneme už v dalším domácím zápase," prohlásila po nedělním vítězství 2:1 olomoucká trenérka Alice Pavlíková.

Hráčky FBS přitom ještě na začátku třetí třetiny prohrávaly 0:1, během sedmi minut ale dokázaly díky své převaze vývoj zápasu zvrátit.

První duel play-down však Olomouci výsledkově nevyšel, po výsledku 5:6 v prodloužení se v Čajkaréně radovaly Královské Vinohrady.

„Celý zápas jsme soupeře tlačily, měly jsme víc míček. Bohužel jsme ale soupeřovy chyby nepotrestali a oni naše ano. Pětkrát využili našich chyb a šestou branku přidali v prodloužení," nabídla svůj pohled hrající trenérka Pavlíková.

V hlavním městě olomoucký celek cílí na dvě vítězství.

„Doufám, že ve druhém zápase jsme špatnou produktivitu zlomily a že holky začaly věřit, že můžeme Vinohrady porazit, i když máme smůlu. Věřím, že v Praze neprohrajeme a pak v pátém zápase to doma urveme a oslavíme setrvání v extralize," přála si obránkyně FBS Olomouc.

TEMPISH FBS OLOMOUC – SOKOL KRÁLOVSKÉ VINOHRADY 5:6 PP (2:1, 1:1, 2:3 – 0:1)

Branky a nahrávky: 8. Sklenářová, 8. Oháňková, 28. Grufíková (Oháňková), 46. Lišková (Reimerová), 55. Sklenářová (Lišková) – 20. Tvrzníková (Macurová), 30. Macurová, 43. Trunečková (Jiříčková), 50. Tvrzníková (Trunečková), 55. Macurová, 61. Tvrzníková (Macurová). Rozhodčí: Hála, Kotala.

TEMPISH FBS OLOMOUC – SOKOL KRÁLOVSKÉ VINOHRADY 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 44. Zamazalová, 51. Seevaldová (Sklenářová) – 32. Tvrzníková. Rozhodčí: Podlesný, Petřík. Stav série: 1:1.