Od začátku bylo na palubovce vidět, kdo je v derby favoritem. Olomoucké volejbalistky od začátku vedly a v prvním setu dovolily soupeři uhrát jen jedenáct bodů.

Na začátku druhé sady šly přerovské hráčky do vedení (1:2), ale to bylo poprvé a naposledy v celém zápase. Domácí hráčky okamžitě skóre otočily a náskok navyšovaly až na konečných 25:16.

Nejvyrovnanější bylo třetí dějství. Při servisu Košické sice favorit odskočil na 14:8, ale Zubřice dokázaly snížit na tříbodový rozdíl (16:13 a 21:18). Žádné drama se ale nekonalo. Olomoucké volejbalistky po 64 minutách zápas ukončily.

„Podali jsme odpovědný výkon a zápas jsme měli pod kontrolou. Jen jednou jsme 
v utkání prohrávali," hodnotil derby olomoucký trenér Jiří Teplý.

„Olomouc ukázala, že má velmi silný tým. Po zásluze jsme prohráli ve všech herních činnostech," řekl přerovský kouč Leopold Tůma.

Desátým kolem tak začala druhá polovina základní části. Zatímco olomoucké volejbalistky potvrzují předsezonní ambice, Přerov se trápí na dolních příčkách. „Máme velmi špatnou bilanci, kterou zapříčinily prohry v utkáních, které jsme měli vyhrát. Navíc se zranila Gálíková a chyběla i Langová," připomněl problémy Zubřic Tůma.

Na přerovském propadu se projevuje i výrazné oslabení. „Odešly čtyři hráčky ze základu a je to vidět. Budeme rádi za umístění do osmého místa," poznamenal přerovský kouč.

Oproti tomu vysokoškolačky po vlažnějším začátku chytily velmi dobrou formu. „Kromě zápasu s Ostravou jsme všechno odehráli podle očekávání. Máme na to hrát o medaile. Je ale stále na čem pracovat," uvědomuje si Teplý.

Jeho tým v pondělí odlétá do Baku k prvnímu osmifinálovému zápasu CEV Cupu.

SK UP OLOMOUC – VK PŘEROV 3:0 (11, 16, 18)

Olomouc: Mátlová, Tomašeková, Napolitano, Tinklová, Košická, Murčinková, libero Dreksová. Střídaly: Rutarová, P. Kojdová. Trenér: Jiří Teplý. Přerov: Skřičková, Štindlová, Langová, Dedíková, Gálíková, Holičová, libero Radivojevičová. Střídaly: Nucová, Šípová. Trenér: Leopold Tůma.

Tabulka

Tabulka