Olomoucké volejbalistky po šňůře sedmi triumfů na turnaji, jenž se dříve jmenoval O pohár rektora Univerzity Palackého a od loňska nese název Tomi Remont Cup, našly na osmý pokus přemožitele. Až do finálového zápasu si domácí tým počínal dobře, jenže v bitvě o zlato se radovala Nyiregyháza v poměru 3:1 na sety.

„Velmi kvalitní soupeřky nás během celého turnaje prověřily ve všech herních činnostech. Naše hra už má oproti předchozím přípravným vystoupením nějakou hlavu a patu, zároveň ale víme, v čem se trápíme a na čem budeme po celou sezonu tvrdě pracovat,“ konstatoval nový trenér Olomouce Petr Zapletal, jenž v létě nahradil legendárního Jiřího Teplého.

Nové libero Olomouce Adéla Stavinohová (v červeném)
Nové olomoucké libero Stavinohová: Bude na mě velký tlak, už se na to těším

SPOKOJENOST VE ŠTERNBERKU

V zápase o bronz uspěl před sezonou velmi omlazený tým Prostějova, který porazil v pěti setech posílený Šternberk.

„Nám ani tak nešlo o výsledek, spíš jsme se zaměřovali na sportovní stránku hry. Ještě máme rezervy, je na čem pracovat. Třetí místo nás ale samozřejmě těší,“ hodnotil trenér Lubomír Petráš.

Spokojenost po třídenním náročném turnaji panovala i v týmu Šternberku.

„Spokojenost určitě je, nešly jsme se jako favorité a překvapily jsme týmovou hrou. Porazily jsme Liberec i Olymp,“ pochvalovala si Veronika Schandlová.

Tým Šternberku se před sezonou výrazně obměnil, na post trenéra se přesunul Jan Drešl.

„Chválím holky za výborný přístup a výkon, rezervy však ještě máme, víme o nich a budeme na nich pracovat. Pro naši nahrávačku Nicol Šmídovou to byl první přípravný turnaj v našem dresu a já věřím, že se do toho postupně dostane. Jmenovitě chci pochválit mladou Látalovou a také Bělorusku Karabinovičovou,“ hodnotil kouč.

Další turnajová prověrka zavede Olomoučanky příští týden do belgického Gentu, Šternberk čeká ve čtvrtek přátelský zápas v Ostravě, Prostějov odehraje dvoudenní turnaj, ve kterém narazí na Olymp a Straubing.

Tomi Remont Cup - 31. ročník

Skupina A

Olomouc - Prostějov 3:1, Mielec - Kamnik 3:1, Prostějov - Kamnik 3:2, Olomouc - Mielec 3:0, Mielec - Prostějov 0:3, Kamnik - Olomouc 0:3.

Skupina B

Olymp - Liberec 1:3, Šternberk - Nyiregyháza 1:3, Liberec - Nyiregyháza 1:3, Šternberk - Olymp 3:0, Olymp - Nyiregyháza 0:3, Liberec - Šternberk 2:3.

O 1. - 4. místo

Olomouc - Šternberk 3:0, Nyiregyháza - Prostějov 3:0.

O 5. - 8. místo

Mielec - Olymp 0:3, Liberec - Kamnik 2:3.

Finále

Olomouc - Nyiregyháza 1:3

O 3. místo

Šternberk - Prostějov 2:3

O 5. místo

Olymp - Kamnik 3:0

O 7. místo

Mielec - Liberec 3:2

Celkové pořadí

1. Fatom Nyiregyháza

2. VK UP Olomouc

3. VK Prostějov

4. TJ Sokol Šternberk

5. PVK Olymp Praha

6. Calcit Volley Kamnik

7. Stal Mielec

8. Dukla Liberec

Sestava VK UP Olomouc: Dudová, Kubínová, Bezhandolská, Trnková, Strušková, Orvošová, Michalíková, Ambrožová, Burbeljuková, Kazačenková, Stavinohová, Kulová.

Sestava VK Prostějov: Zatloukalová, Fričová, Stümpelová, Kopáčová, Nová, Kozmík, Slavíková, Weidenthalerová, Knorová, Dvořáčková, Boudová, Baláková.

Sestava TJ Sokol Šternberk: Kneiflová, Gogová, Karabinovičová, Šmídová, Kofieová, Látalová, Zilbermanová, Schandlová, Sifferlenová.