Začátek vyšel lépe Východočechům, kteří šli do vedení už ve čtvrté minutě. „Do Pardubic jsme přijeli s tím, že chceme napravit zaváhání v Ostravě (prohra 3:4 – pozn. red.) a navázat na výkony s Brnem a Jihlavou doma. Prvních deset minut na nás však domácí nalezli, presovali. Byli jsme jsme nervózní a trvalo, než jsme začali praktikovat náš fotbal. Po deseti minutách jsme se otřepali, uklidnili jsme hru a drželi balon. Poprvé v sezoně jsme sice prohrávali, dostali jsme laciný gól, ale před poločasem jsme srovnali z přímého kopu,“ popsal olomoucký útočník Tomáš Malenda.

Jiří Holouš (v modrém) ještě v dresu Uničova.
Video: Medlovský hrdina Holouš: Po gólu jsem si vzpomněl na Zlatana Ibrahimoviće

Nerozhodný poločasový výsledek zajistil hostující kapitán Jan Tögel. „Hráči Olomouce nás docela zaskočili, hráli moc dobře, přijeli připravení a v hodně lidech. Kluci se mi líbili, jsou běhaví, mladí, trochu nás hrou překvapili. Určitě jsme si věřili na výhru, ale zápas byl hodně vyrovnaný,“ líčil pardubický zadák Jan Málek.

A hosté vstoupili fantasticky do druhé půle, protože hned minutu po přestávce šli do vedení díky Malendovi, který využil toho, že chvíli předtím domácí neproměnili samostatný nájezd a soupeře vytrestal.

O chvíli později na něj navázal Vojtěch Pazdera a bylo to už o dvě branky. „V půlce jsme si řekli, že chceme pokračovat v naší hře a bylo by dobré odvézt si tři body. Nalezli jsme na Pardubice, ať nehrají. Zásadní moment byl, že jsme se po půlce odrazili na 2:1, za deset minut nás uklidnil gól Vojty Pazdery,“ popsal Malenda.

Fotbalisté Hodolan (v pruhovaném) porazili Novou Hradečnou 8:0.
Foto: Hodolany deklasovaly Hradečnou, Spáčil má hattrick, trefil se i Heinz

Dvě minuty před koncem nastalo drama, protože snížil Málek. Minutu po něm však uklidnil Olomouc Pavel Kryl, a Pardubice se zmohly už jen na snížení v nastavení. „Pardubice hrozily a jelikož naše konce bývají špatné, zase jsme dostali dva blbé góly. Domácí se nám přiblížili na krok, málem srovnali, naštěstí jsme vedení udrželi,“ ulevilo se olomouckému hráči.

Pardubice jsou v tabulce východní skupiny páté, Olomouc má o čtyři body víc a je třetí. „Bavili jsme se s klukama v šatně, že letos chceme uhrát slušný výsledek a na jaře se podívat do play-off, kde si zahrajeme s nějakým týmem z Čech. Doufejme, že to vyjde, zatím to máme dobře rozehrané,“ poznamenal Malenda.

Pardubice – Olomouc Mighty Ducks 3:4 (1:1)

Branky a nahrávky: 4. Felkl (Formáček), 58. Málek (Stránský), 60. Krátký (Formáček) – 23. Tögel, 31. Malenda (Kaďorek), 44. Pazdera (Lošťák), 59. Kryl (Lošťák). Rozhodčí: Sýkora – Soukup. Hráno bez karet. Diváci: 20.

Pardubice: Matěj Kouba (Marek Jech) – David Lát, Lukáš Krátký, Jan Málek, Jan Rosůlek (C), Petr Felkl, Daniel Fotul, David Formáček, Josef Stránský, Adam Rambousek, Jakub Rek, Martin Tulach, Vojtěch Kaluža, Lukáš Tichý.

Olomouc Mighty Ducks: Marek Kalina (Tomáš Zeman) – David Lošťák, Michal Čapek, Ondřej Buček, Michal Galus, Vojtěch Pazdera, Pavel Kryl, Lukáš Kaďorek, Jan Tögel (C), Tomáš Malenda, Lukáš Vychodil.

Jan Tögel. Ilustrační foto.
Emoce na Superlize. Ať se sudí podívá na video, kroutí hlavou v Olomouci