V posledním kole se konečně podařila prolomit smůla z venkovních utkání a svěřenci Željka Živkoviče si odvezli dva body ze Šlapanic.

V derby s rivalem z UP Olomouc budou v pátek hrát o třetí výhru v řadě a také o domácí neporazitelnost.

Blíží se boj o Olomouc. V loňském roce v základní části vyhráli obě utkání hráči UP Olomouc. Oba celky na sebe narazily znovu v předkole play-off, tam se naopak radovalo mužstvo Basketbalu Olomouc, které sérii na dvě vítězná utkání vyhrálo jasně 2:0.

Andrův stadion v Olomouci. Ilustrační foto
Schváleno: Olomouc kupuje okolí zimáku i Andrův stadion. Za čtvrt miliardy

V letošní sezoně se prozatím hráčům UP Olomouc příliš nedaří, a tak bude favoritem prvního derby určitě Basketbal Olomouc.

Již za pár dní se dozvíme, zda role favorita bude potvrzena. Utkání začíná v pátek 17. listopadu v 19:00 v Čajkaréně, pro diváky budou připraveny také doprovodné soutěže.

Svěřenci kouče Željka Živkoviče mají za sebou dvě výhry. Nejprve se podařilo jasně porazit dobře hrající tým z Nového Jičína. V poločase utkání 7. kola hráči Olomouce sice ještě o bod prohrávali 47:48, ale ve druhé půli jasně vládli. Nakonec z toho byla výhra 97:70. Hned šest hráčů nastřílelo přes 10 bodů, což svědčí o kvalitní týmové hře.


V dalším kole jeli hráči na půdu Sokolu Šlapanic. Skóre bylo jako na houpačce. Po první půli vedla Olomouc 40:35, třetí čtvrtina se naopak vůbec nepovedla a rázem to bylo 58:50 ve prospěch soupeře. V poslední desetiminutovce ale Basketbal Olomouc pořádně zabral a nakonec vyhrál poměrem 81:75. Výborné utkání odehrál Vít Šmerda, který nastřílel 19 bodů a k tomu nasbíral i 12 doskoků.

Olomoucký aquapark
Olomoucký aquapark je města, za akcie dá 203 milionů. Hlasovalo se tajně