Mimo českých reprezentantů budou v chlapeckém turnaji startovat týmy Portugalska, Itálie, Švýcarsko, Francie, Rusko, Chorvatsko a Turecka. Děvčata budou o titul bojovat s Běloruskem, Ruskem, Ukrajinou, Anglií, Gruzií, Švýcarskem a Polskem.

„Doufám, že chlapci navážou na loňské třetí místo. Děvčata před rokem ani nepostoupila do finálové skupiny, takže jejich ambice se těžko odhadují," řekl ředitel turnaje Ondřej Perůtka. Evropský šampionát se hraje vyřazovacím způsobem na tři zápasy a finále je na programu v neděli.

V dívčím turnaji jsou jasnými favoritkami na prvenství Rusky. „V týmu je druhá a třetí nejlepší hráčka světa do šestnácti let," uvedl Ondřej Perůtka.

Pro klub z Vésky je pořádání této akce velkým oceněním.

„Vnímáme to velmi pozitivně. Snažíme se zaměřit právě na děti a juniory. Mistrovství Evropy pořádáme na výjimku, protože pro tuto akci je potřeba tří halových kurtů, ale my máme jen dva. Po loňském zdařilém pořadatelství jsme ale dostali znovu důvěru," zmínil Ondřej Perůtka.

Evropský šampionát družstev byl v minulosti odrazovým můstkem pro řadu špičkových tenistů.

„Těmito turnaji prošla velká většina evropských tenistů jako Nadal, Federe nebo Djokovič a mezi ženami Hingisová a Clijstersová," upozornil Ondřej Perůtka.