Hráčky FBS udolaly celek FbŠ Bohemians po dramatickém závěru 6:5.

„Holky to odedřely. V závěru to byly velké nervy, ale to jsou s holkama skoro pořád,“ usmívala se po vydařeném zápase trenérka olomouckého klubu Alice Pavlíková.

Její svěřenky si proti favorizovaným „klokankám“, kterým k bodovému zisku nestačilo ani pět bodů skvělé Adély Bočanové, vypracovaly náskok 6:2. Přesto se ještě musely o výhru strachovat, jelikož soupeřky snížily na rozdíl jediné branky a ze zápasu tak udělaly ještě pořádné drama.

„Pro holky je něco nového hrát takhle pod tlakem, tak vyrovnaný zápas s tak těžkým soupeřem,“ upozornila trenérka domácího týmu.

Závěrečný nápor ale olomoucké florbalistky v čele s brankářkou Martinou Frankovou ustály.

„To, že jsme ztratily velký náskok, se stává. Ale jsme rády, že to soupeřky nedotáhly a ubránily jsme to,“ pochvalovala si Pavlíková tříbodový zisk proti soupeři z horní poloviny tabulky.

„Ukázalo nám to, že cesta, kterou jdeme, je správná. Doufám, že holkám to dodá sebevědomí.“

Olomoucké florbalistky jsou v extralize momentálně osmé. Ze sedmi zápasů získaly osm bodů.

„Z hlediska získaných bodů jsme s vývojem sezony zatím spokojeny. Herně tolik ne, ale už se blížíme něčemu, co bychom chtěly hrát,“ dodala trenérka FBS Olomouc Alice Pavlíková.

FBS Olomouc – FbŠ Bohemians 6:5 (1:1, 4:1, 1:3)

Branky: 4. Cholinská, 22. Bořutová, 26. Mošťková, 27. Slezáková, 36. Žáková, 44. Reimerová – 11. Bočanová, 32. Bočanová, 49. Bočanová, 53. Poláková, 56. Bočanová z T. S.
Olomouc: Franková – Rozenbergová, Mošťková, Žáková, Slezáková, Jakubkovičová, Reimerová, Pejzlová, Cholinská, Oháňková, Václavíková, Bořutová. Trenérka: Alice Pavlíková.