Janík při předchozím závodu v italském Lo Spino dotáhl ztrátu na vedoucího Tiziana Rivu na půl bodu. V Osnabrücku tak chtěl jezdec Normy M20FC udělat maximum pro dobrý výsledek a posunout se do průběžného vedení.

„Osnabrück bude vlastně prvním skutečným závodem v sedadle Normy, kde bych se chtěl soustředit hlavně na svůj výkon. V dosavadním průběhu sezony jsem šel krůček po krůčku, tak abych co nejlépe poznal svůj nový vůz, nebo jsme zkoušeli různé nastavení Normy. Sezona se blíží ke svému konci a já musím útočit na Tiziano Rivu," uvědomuje si Janík.

Svoboda se po nedávné havárii ve Slovinsku snaží dostat do optimální pohody a v Německu si věřil na dobrý výsledek.

„Startoval jsem zde už v minulých sezonách a rád se do Osnabrücku vracím. Letos jsem zde chtěl atakovat své časy právě z předchozích let 
a pokusit se potrápit Petra Trnku. Pomalu se vracím do jízdní pohody ze začátku sezony a hledám optimální cestu k dobrému výsledku," uvedl Svoboda.

Nakonec dosáhl na sedmé místo.

„Bojoval jsem s Laszlo Szasem a domácím Dino Gebhardem. V těsném souboji nás dělily necelé dvě sekundy. Bohužel jsem nejvíc ztrácel já, 
a tak musím počítat jen se šesti body za konečné sedmé místo ve skupině E2-SC. Snad si spravím chuť v následujícím závodě," zhodnotil své německé vystoupení.

Trnka se snažil bojovat o prvenství v hodnocení třídy do dvou litrů a zároveň o post třetího nejrychlejšího prototypu, což bylo v systému hodnocení evropského poháru nejdůležitější. Sekundovat francouzskému vítězi dvoulitrové třídy Kevinu Durotovi bylo s váhovým handicapem Trnkovy Normy obtížné, ale 
i tak se šternberský jezdec nevzdával. Nakonec byl Durot rychlejší a zaujal tak třetí příčku ve skupině E2-SC.

Dvanáctibodový příděl talentovaného jezdce těšil. „Pro mě byl Osnabrück nová trať, kde chyběly zkušenosti s nastavením podvozku. Postupně jsme se posunovali k rychlejším časům, ale tentokrát to nešlo tak rychle, jak bychom potřebovali. Čtvrtá příčka je ale ve výsledku další skvělý výsledek za výrazný bodový přísun," uvedl Trnka.

Janík tentokrát bojoval proti domácímu Uwe Langovi. V souboji o prvenství ve skupině E2-SC neměla tato dvojice konkurenci, a tak rozhodovaly právě časové rozdíly jejich tří jízd. První dva výstupy zvládl lépe s desetinovým náskokem český borec. „Třetí jízda bude napínavá. Dvě desetiny náskoku na Langa můžou být díky jedinému probrzdění pryč. Norma jede skvěle. S přehledem jsem pokořil své nejlepší časy 
z předešlých let, ale stále vidím ve svých onboardech velké rezervy. Zrychlení je stále možné, tak uvidím, jak naložím se svou šancí na vítězství ve třetí jízdě," řekl před rozhodující jízdou.

Janík v závěrečné jízdě dosáhl svého druhého nejrychlejšího času. Konkurenční Lang ale pokořil osobní rekord a Janíka porazil o 0,2 sekundy. „Uwe jel skvěle 
a právem mu patří prvenství. V poslední jízdě jsem párkrát na trati uklouzl ve snaze být nejrychlejší a tím jsem ztratil. Byl to ale skvělý souboj a právě kvůli takovýmto momentům se závodí. Já jsem v celkovém hodnocení s výsledkem spokojený, i když jsem nepatrně ztratil kvůli porážce v závěru. Podstatné je ovšem průběžné hodnocení poháru, kde se mi podařilo vrátit zpět do čela před Švýcara Rivu," dodal Janík.

Následující víkend završí Nutrend Racing své dlouhé putování po závodech evropského poháru při dalším podniku ve slovinském Lučine.