„S bodem musím vyslovit velkou spokojenost. Do prvního poločasu jsme nastoupili špatně, nevím, jestli to bylo nekoncentrovaností nebo velkým nahecováním. Nebyli jsme důrazní, zahazovali jsme šance v útoku. Obrana nebyla až tak špatná,“ shrnul první třicetiminutovku lodivod ostravského celku Peter Olšavský. Jeho tým neprožil povedený vstup do zápasu, během dvanácti minut překonal olomouckou brankářku jen jednou, naopak Hanačky v úvodu skórovaly šestkrát a měly slibný náskok, který ještě do pauzy navýšily.

„Byl jsem hrozně spokojený s první půli, kdy jsme hráli tak, jak jsme si představovali,“ liboval si kouč Zory Jan Hegar, který Olomouc vedl v prvním mistrovském zápase.

Fotbalisté Nových Sadů (v černo-žlutém) podlehli Ústí 0:7
Ostudný debakl! Nové Sady dostaly výprask od nováčka

Jenže tradičně silná Poruba se dokázala vzpamatovat.

„Trošku jsme zvýšili hlas, aby si děvčata uvědomila, že takto hrát nemůžeme,“ prozradil trenér Olšavský. A domluva hostujícího realizačního týmu zafungovala. Sokolky začaly ztrátu umazávat, v závěrečných minutách bylo srovnáno a začala přetahovaná.

„Naštěstí byl pak náš výkon v útoku diametrálně odlišný a v obraně jsme pokračovali v dobrém výkonu. Navíc nám pomohla brankářka Lenka Roháčková. Byli jsme agresivnější v pohybu,“ uvažoval Olšavský.

Příčiny slabšího vystoupení ve druhé půli viděl domácí trenér v horší produktivitě.

„Několikrát jsme zklamali z vyložených střeleckých pozic. Nervozita se přenesla na družstvo, brankářka Poruby byla výborná a byla z toho hodně vyrovnaná hra,“ konstatoval Hegar a doplnil: „Závěr se mi těžko hodnotí, možná rozhodl větší počet sedmimetrových hodů,“ zmínil olomoucký kouč.

Právě ze sedmimetrového hodu inkasovala Olomouc třináct vteřin před koncem na 23:23 a po oddechovém času už za krátký časový úsek nedokázala strhnout výhru na svou stranu.

„Utkání na začátek sezony bývá vždycky takové zkušební, takové trochu rozhárané. Hodně nás mrzí, že jsme nedokázali přenést ten výkon do druhého poločasu,“ řekl Jan Hegar a pokračoval: „Rozhodně jsem rád, že máme bod. Obě družstva zaslouží pochvalu za bojovný zápas. U nás je to o tom, abychom se do budoucna vyvarovali zbytečných chyb, které nás stály ten druhý bod,“ prohlásil olomoucký kouč k prvnímu zápasu MOL ligy.

Další duel má před sebou s týmem Zory v sobotu 9. září na půdě Prešova.

DHK Zora Olomouc – DHC Sokol Poruba 23:23 (12:6)

Nejvíce branek: Gajdošíková 7, Kubáčková 5, Fryčáková T. 3 - Polášková 8, Kostelná 5, Rechtorisová 3, Konečná 3. Rozhodčí: Králíček, Letev. Sedmimetrové hody: 2/2 - 5/4. Vyloučení: 1 -2. Diváci: 366.