Do sedmi z devíti soubojů zasáhli borci z místního Smash Gymu, většinou se však v oktagonu vedlo lépe protivníkům.

„Soupeři byli lepší nebo jsme my udělali chybu, je to pro nás poučení. Z chyb se učíme a jedeme dál. Každý zápas je velká zkušenost,“ pravil jeden z trenérů hanáckého gymu Michal Prstek.

Zkušený kouč a organizátor akcí pro bojovníky si olomoucký galavečer pod hlavičkou organizace GCF užil.

„Zápasy měly spád, byly různorodé. Některé skončily po pár vteřinách a v dalších se boxovalo až do konce. Divák mohl vidět široké spektrum technik a zakončení duelů,“ hodnotil Michal Prstek a dodal: „Hala byla vyprodaná, atmosféra byla slušná a hnala zápasníky dopředu.“

Zásah v sektoru fanoušků Slavie při zápase se Sigmou na Andrově stadionu
Bitka v sektoru Slavie: fans kritizují zásah ochranky, padlo trestní oznámení

Lokty favorita dominovaly

Nejočekávanějším duelem večera byl tradičně ten poslední, ve kterém domácí Jan Slováček vyzval ostříleného Michala „Krutora“ Lebdušku. A převaha zápasníka z Prahy gradovala až k ukončení zápasu před limitem.

„Soupeř byl velmi dobře připraven, byl to prostě zkušenější borec. Zkusili jsme to. Honza Slováček do toho dal všechno, v postoji ho pár kombinacemi trefil. Ale na zemi dominoval Lebduška. Lokty a kolena měl přesvědčivé,“ komentoval trenér Prstek.

Rozbitou nohu "nedorazil"

Vítězství pro Smash Gym získal škrcením soupeře Dušana Dědka Vojtěch Hrabčík. Po zápase mohl zvednout ruce nad hlavu také zkušený olomoucký thaiboxer Pavel Hennrich.

„Udělal krásný zápas, myslím, že jeden z nejhezčích. Byl to technický duel, kdy jsme si přečetli protivníka. Nepouštěli jsme se do bezhlavých akcí, viděl jsem, že neumí blokovat přední nohu, tak jsme se na ni zaměřili a Pavel mu ji rozkopal,“ prozradil k taktice Michal Prstek.

I když už byl soupeř Štěpán Genčůr s bolavou nohou ve značných problémech, Hennrich už na něj dál netlačil a pohlídal si výhru na body.

„To, že mu nohu nedorazil, je druhá věc. Mohl to ukončit před limitem, ale je to sportovec a férový bojovník. Viděl to tak, že kdyby do něj ještě párkrát kopl, tak by byl soupeř otřesený a rozbitý, nemohl by nějakou dobu fungovat. Mohl by skončit i na operaci, tak jak se to bohužel stalo loni Bartlovi,“ připomněl Prstek loňský zápas, kdy Hennrich nešťastně zpřetrhal vazy v koleni přerovskému Marku Bartlovi.

Zimní stadion v Olomouci
Koupě okolí zimáku: mluví se o fantazii, obdivu i tunelu

Zápasy Cage Fight Olomouc 5

tučně vítěz duelu

1. MMA velterová váha 2x3min
Jan Turek – Nikolas Agyeman

2. MMA střední váha 3x3min
Marián Taraba – Jan Meixner

3. MMA bantamová váha 3x3min
Jakub Noga – Tomáš Matyska 

4. K1 3x3 min -67kg
Jan Rychtařík – Jan Otevřel

5. Thaibox 5x2 min –81kg
Štěpán Genčůr – Pavel Hennrich 

6. MMA velterová váha 3x3min
Dušan Dědek – Vojtěch Hrabčík 

7. MMA těžká váha 3x3min
Jakub Dittrich – Dominik Dobeš

8. MMA střední váha 3x3min
Daniel Švestka – Nikolas Kubáň

9. MMA lehká váha 3x5min
Michal Lebduška – Jan Slováček