Nejúspěšnější závodnicí se stala dorostenka Tereza Přidalová.

Po nepříjemném zranění, které ji tři měsíce nepustilo na atletický ovál a zabránilo jí i v účasti na MČR v hale, se vrátila ve fantastickém stylu.

V sobotu odtáhla celý závod na 1500 m , aby byla ve finiši poražena Kolajovou z Hodonína.

Chuť si ovšem spravila v neděli, kdy si postupně budovala na trati 3000 m náskok a systémem start – cíl tuto disciplinu zaslouženě vyhrála v čase 10:47,37 min.

Výtečně si vedla také štafeta na 4× 100 m. Duo Zlatníková – Zatloukalová bylo doplněno žačkami Gieselovou a Begovou. Časem 48,84 s si doběhly pro stříbrné medaile.

Druhou příčku získala také Durčáková v oštěpu , když hodila oštěp na 42,43 m. Koulařka Zbraňková postupně vylepšovala své pokusy, aby nakonec výkonem 14,44 m skončila druhá. Spolu s Přidalovou se navíc kvalifikovaly na mezinárodní utkání.

Výborně si vedli také dálkaři v dorostenecké kategorii. Adam Röder svedl fantastický souboj se svými konkurenty a o čtyři centimetry překonal sedmimetrovou hranici, což mu stačilo na bronz.

Stejný kov si vyskákala také Barbora Zatloukalová za skok dlouhý 564 cm. Překvapením skončil hod diskem juniorů pro Jana Odstrčila. Přestože mu patřila v tabulkách až šestá pozice, dokázal poslat disk na 45,04 m a získat bronz.

Nepopulární bramboru přivezli junioři Jindřich Večeřa na 110 m překážek, Tomáš Koudela v kladivu a také dorostenecký čtvrtkař Jan MIlar. (spo)