Do české reprezentace se prosadil i nadějný vrhač AK Olomouc Jakub Héža, který startoval ve vrhu koulí. Nominaci mu zajistily vynikající výkony na mezistátním utkání v Maďarsku, kde zvítězil osobním výkonem 19,26 m i ziskem mistrovského titulu na mistrovství ČR v kategorii dorostu.

V Nairobi postoupil do finále šestým nejlepším výkonem 18,41 m, ale tam se mu již tak nevedlo. Prvním pokusem zaznamenal výkon 18,40 m a další dva pokusy byly nezdařené a celkově obsadil desáté místo. Tento šampionát byl poslední svého druhu a další setkání mládeže do 18 let se uskuteční v rámci jednotlivých kontinentů.

Další přehlídka mladých atletických talentů proběhla v polské Bydhošti, kde o evropské prvenství bojovala mládež do 23 let. Zde olomouckou atletiku reprezentoval Dominik Záleský v běhu na 100 m.

Sprintér AK Olomouc se osobním výkonem 10,31 s kvalifikoval do semifinále, kde skončil na pátém místě časem 10,39 s a do finále nepostoupil.

Tam se naopak velmi dobře vedlo slovenskému reprezentantovi Jánu Volkovi startujícím již druhým rokem za AK Olomouc v extralize.

Volko v Bydhošti v běhu na 100 m byl druhý časem 10,18 s a v běhu na 200 m zvítězil dokonce v novém rekordu mistrovství časem 20,33 s.

JAROSLAV POLÁK