„Bohužel se trochu naplnily naše předpoklady a hráči do toho šli s vědomím, že už o nic nejde. Začátek byl z naší strany velice benevolentní," prohlásil trenér Litovle Květoslav Kuba.

Tatran kupil technické chyby a neproměnil několik šancí, z toho pramenilo vedení domácích v poměru 9:4. „Pak jsme si vzali time-out, vyříkali jsme si některé věci a povedlo se nám snížit," popisoval Kuba.

O poločase vedl tým Chodova už jen rozdílem jednoho gólu a ve druhé půli se Litovel dokonce dostala do vedení. Za stavu 19:18 pro hosty ale Hanáci znovu neproměnili několik jasných šancí a nedokázali soupeři odskočit.

Domácí celek prokázal v závěru větší hlad po vítězství a zvítězil 26:23.

„O výhru nás bohužel připravily technické chyby. Navíc tam bylo hodně okének v obraně, chyběli nám oba pivoti Kuchař a Hanák a bylo to znát. Ke všemu jsme neproměnili tři sedmimetrové hody," vypočítával litovelský trenér.

Jarní záchranářská mise se Hanákům splnit podařila, po nepovedeném podzimu se tým skončil devátý. „Teď jsme ale přesto trochu zklamaní, protože stačilo jedno vítězství a mohli jsme být na sedmém místě. To by i pro fanoušky bylo určitě příjemnější. Bavil jsem se ale o tom s kolegou Lubošem Krejčířem a ten říkal, buďme rádi, za to, co máme," pousmál se Kuba, který tým dotáhl k záchraně právě za velké pomoci externího kouče Lubomíra Krejčíře.

Teď litovelským házenkářům konečně přichází čas na oddech a oslavy vydařeného jara. „Některé oslavy už proběhly, ale ještě nás určitě něco čeká. Od příštího týdne už ale zahájíme přípravu na další sezonu," dodal na závěr trenér Litovle Kuba.

TJ JM CHODOV – TATRAN LITOVEL 26:23 (11:10)

Rozhodčí: Větrovský, Zych. Vyloučení: 3 – 3. Branky ze 7m hodů: 0 – 4. Diváků: 78.

Chodov: Pleva, Bittman – Hanus 7, Bareš, Pivný 1, Postelt, König 4, Řežábek, Vladyka 4, Vítek 2, Uherek 1, Němeček 6. Trenér: Ondřej Pleva.

Litovel: Habermann, Drkula – Gottfried 1, Barabáš 4, Číhal 4, Nedoma, Čtvrtníček, Martinásek 5, Šuba 3/2, Podhráský, Šmíd 3/2, Albrecht 1, Havlíček 1, Macek 1. Trenér: Květoslav Kuba.

Další výsledky 22. kola: Ústí – Náchod 28:21, Louy – Jičín B 38:31, Strakonice – Zlín 29:29, N. Veselí – Bystřice p./H. 25:29, Karviná B – Olomouc 24:20.

Konečná tabulka

Konečná tabulka