Byl to zápas jako na houpačce a emocionální horská dráha. Poprvé v sezoně žila litovelská naděje na body až do poslední sekundy, leč ani ve 13. kole extraligy se Hanáci premiérově neradovali.

Z poslední akce zápasu mohli vybojovat alespoň remízu, František Geist ale z pravého křídla netrefil branku a Brnu tak spadly body do klína. „O té poslední střele to ale vůbec nebylo. Netrénuješ – nehraješ. Bohužel,“ konstatoval litovelský trenér Ivo Vávra.

O problémech v táboře Hanáků se mluví po každém zápase, nicméně domácí souboj s Brnem mohl ukázat cestu k lepším zítřkům. Litovel si po solidním začátku tradičně vybrala slabší chvilku v okolí patnácté minuty. V závěru poločasu však zabrala a díky famóznímu Jurášovi v bráně držela nadějný poločasový stav (11:12).

Trenér hostujícího celku Andrej Titkov některé své svěřence na palubovce nepoznával.

„V některých okamžicích si počínali zcela nelogicky. Těžko hledat vysvětlení, snad to bylo tím, že někteří měli v týdnu antibiotika.”

To na hráčích Tatranu byla alespoň z tribuny vidět enormní snaha. Cítilo to i fanoušci, kteří se nakonec sešli v solidním počtu a táhli Litovel za prvními body sezony.

Brankář gólem nakopl tým

Hlavním hrdinou byl bez diskuzí gólman Juráš, který se v brance překonával. Sám navíc pohotovou a přesnou střelou do prázdné brněnské branky poslal tým do vedení 16:15 a v táboře domácích zavládla konečně ta správná euforie.

Tatran se však opět nedokázal vyvarovat trestuhodných chyb a rázem musel dohánět třígólové manko. V závěru přišlo další litovelské vzepětí a vedení 23:22, v koncovce ukázali větší kvalitu hráči z Brna. Litovel nezvládla gólově zakončit poslední akci a Hanákům i tentokrát zbyly oči pro pláč (u Františka Geista to platilo téměř doslova).

„Na plné čáře se ukázala kvalita hráčů, fyzická kondice i jejich rozhodující schopnosti,“ nešetřil kritikou trenér Vávra.

Kdo z domácích si zasloužil absolutorium, byl brankáře Juráš. Právě on umožnil Tatranu bojovat o první body, jenže ty bohužel opět nejsou.

„Je to přesně tak. Tady si chlapci pořád na něco hrají, ale každý by se měl zamyslet sám nad sebou. Gólman zachytal, ale hráči nejsou schopní dodržovat taktické pokyny a dělají chyby – obrovské individuální hrubky. To je ten problém,“ definoval trenér Vávra.

„Hraje se na body a těch máme bohužel pořád nula. Na předposlední Brno ztrácíme osm bodů, což je hodně špatné,“ dodal trenér Vávra, jehož tým měl tentokrát cestičku za výhrou pěkně umetenou.

„Je to nadvakrát frustrující, když se hráči nedokážou připravit. Když už neumím hrát házenou, tak to musím mít nastaveno tak, abych ji chtěl hrát a abych pro to udělal absolutní maximum,“ viděl Vávra rezervy.

V táboře Brňanů panovala spokojenost jenom s výhrou, hráči si od trenéra Titkova hodně vyslechli. „Bylo to asi moje nejostřejší vystoupení v šatně, protože ti, kteří mají rozhodovat utkání selhali a zklamali. A není to náhoda. Uhráli jsme to jenom se štěstím,“ dodal Titkov.

Volejbalistky Olomouce (v modrém). Ilustrační foto
Olomoucké volejbalistky zkrotily Šelmy a dál neohroženě vévodí extralize
SK Sigma - FC Slovácko1:0
Sigma zahodila penaltu, ale po boji Slovácko zdolala

Tatran Litovel – SKKP Handball Brno 23:24 (11:12)

Nejlepší střelci: Piwko 6/1, Prošvic 5, Číhal 4 – Vaněk 7/3, Kučera 4/1, Dostalík 3, Havlát 3, Stein 3. Rozhodčí: Kichner, Vacula. Sedmimetrové hody: 1/3 – 4/5. Vyloučení: 4:5. Diváci: 248.