„Dva body jsou pro nás super, bojovnost byla taky na dobré úrovni, ale herní projev nebyl nic moc," hodnotil utkání litovelský trenér Sléha, který věřil, že by zápas mohl mít klidnější průběh, než jaká byla nakonec realita.

Jeho svěřenci věděli, že po nepovedeném vstupu do sezony nesmějí s nováčkem soutěže z Ústí nad Labem na domácí palubovce zaváhat a to jim možná trochu svazovalo ruce. Domácí házenkáři šli sice do vedení 4:1, pak se ale rozehráli hosté vedení střelcem Vrběckým a stav zápasu otočili. Litovel si však ještě do konce první půle dokázala vzít vedení zpět a o poločase vedla dvougólovým rozdílem.

Ani druhá část hry nebyla pro domácí tým procházkou růžovou zahradou. Hosté se drželi v kontaktu, nakonec se ale bodového zisku nedočkali. Dva body zůstaly v Litovli, což je pro Tatran ta nejpodstatnější zpráva víkendu. „Možná byli kluci trochu nervózní, zaplaťpánbůh, že jsme ty dva body získali. To je pro nás teď nejdůležitější," uvedl kouč Sléha, kterému spadl kámen ze srdce.

Nejlepším střelcem Litovle byl osmigólový Jan Šmíd, který navázal na výborný výkon z minulého kola v Lounech. „Teď je v laufu a hraje výborně," poznamenal trenér Sléha.

Litovel sice v tabulce poskočila na desáté místo, vyhráno však stále zdaleka nemá. „Doufám, že náš herní projev půjde nahoru. Teď nás čeká zápas ve Strakonicích a moc nemám představu, co od soupeře můžeme očekávat. Navíc budeme bez Barabáše a Konšela," upozornil litovelský lodivod na absenci dvou opor, které hostují v extraligových klubech.

TATRAN LITOVEL – TJ CHEMIČKA ÚSTÍ NAD LABEM 26:23 (14:12)

Rozhodčí: Brzósková, Králíček. Branky ze 7m hodů: 1 – 2. Vyloučení: 1 – 4. Diváků: 213.

Litovel: M. Sléha, Drkula – Gottfried 3, Kuchař 1, Barabáš 3, Číhal 3, Nedoma 6, Hanák, Anton, Albrecht, Šuba 1, F. Sléha, Šmíd 8/1, J. Sléha 1. Trenér: Zdeněk Sléha.

Ústí nad Labem: Biskup, Švanda – Novák 1, Vrběcký 8, Pihera 2, Hladík, Nieves 3/2, Holinka, Uller 3, Jelínek 3, Linda 3, Velek. Hrající trenér: Tomáš Velek.

Další výsledky 9. kola: Náchod – Karviná B 27:28, Zlín – Louny 28:23, Strakonice – Chodov 16:15, Jičín B – Nové Veselí 20:29.

TABULKA

Tabulka