Litovelští házenkáři šli do sobotního utkání znovu bez Davida Juříčka a také s vědomím, že třetí klopýtnutí už by znamenalo konec série.

Domácí si zkraje zápasu vypracovali díky střelecké chuti Šmída s Hanákem vedení 7:3, jenže Zlín dokázal brzy vyrovnat a zbytek prvního poločasu už přinesl velice vyrovnaný průběh.

„Byl to boj stejně jako ve Zlíně. Měli jsme dobrou obranu a dařily se nám rychlé přechody," konstatoval Miroslav Nedoma. Právě on patřil k nejlepším střelcům domácího celku a na začátku druhého poločasu se na něm vyfauloval zlínský brankář Luňák.

„Myslím, že to byl zlomový moment. Luňák chytal výborně. Neříkám, že Mahušek není tak dobrý, ale je možné, že je to trochu zlomilo," uvažoval Nedoma.

Litovel si i díky jeho zdařilým trhákům i skvělému výkonu brankáře Prauzka vypracovala v 50. minutě vedení o čtyři branky, které už nepustila. „Dařilo se mi střelecky, za což jsme rád, ale hlavně, že se dařilo celému týmu. Můžeme se o to v neděli ještě porvat," vyhlíží Nedoma zápas číslo čtyři.

Tatran vítězstvím 29:25 potěšil své věrné fanoušky. „Máme výborné diváky, kteří jsou s námi ochotní jet i na venkovní zápasy," poukázal Nedoma.

„Myslím si, že rozhodlo naše domácí prostředí, fantastičtí diváci a z hlediska herního výkonu zlepšená hra do rychlého útoku," zhodnotil bitvu trenér Tatranu Lubomír Krejčíř.

„Bylo to velice bojovné, tvrdé a vyrovnané utkání. Rozhodlo domácí prostředí a Litovel měla i štěstí, stejně jako my v předešlých dvou zápasech série," konstatoval zlínský lodivod Jiří Mičola.

Nedělní zápas bude znovu otevřený, pokud by jej Tatran zvládl s vítězným koncem, tak by se série natáhla na maximální počet zápasů. „Těšíme se na to. Doufám, že to v neděli vyjde a že se o to pojedeme porvat ještě do Zlína," přeje si Miroslav Nedoma.

Tatran Litovel – HC Zlín 29:25 (15:16)

Rozhodčí: Kavulič, Skružný. Sedmimetrové hody: 2/1 – 2/2. Vyloučení: 3:4, ČK: Luňák (Z). Diváci: 449. Stav série: 1:2.

Litovel: Baránek, Prauzek – Schmalz 3, Kuchař, Barabáš, Číhal 3, Nedoma 6, Hanák 3, Šmíd 7/1, Konšel 1, Havlíček 2, Mičola 3, Macek, Dolák 1. Trenér: Lubomír Krejčíř.

Zlín: Luňák, Mahušek – Kafka 6, Buček, Šáš, Plšek, Žůrek, Mužík, Poloz 7/2, Doležel 2, Pernica, Dujčák 3, Indrák 3, Zbránek 4. Trenér: Jiří Mičola.