Domácí Tatran do duelu nastoupí coby vedoucí celek první ligy a hostující Cementáři, kteří navíc obhajují loňský zisk trofeje, v roli průběžně nejlepšího celku extraligy.

Obě družstva, která ve středu nastoupí do osmifinálového zápasu Českého poháru, jsou ve skvělé aktuální formě a možná se tak může opakovat podobné drama, které litovelská palubovka zažila na den svatého Václava roku 2011.

Zápas tehdy nerozhodlo ani druhé prodloužení a favorizované Hranice si postup vybojovaly až po sedmimetrových hodech.

Domácí Litovel do souboje půjde z pozice outsidera, který ale rozhodně bude chtít překvapit. „Chceme do toho jít s pokorou, protože si nemyslíme, že máme až takovou kvalitu, abychom mohli Hranice porazit. Na druhou stranu věřím, že hráči nenastoupí do zápasu s tím, že jsou předem poraženi," prohlásil trenér Tatranu Litovel Květoslav Kuba.

Hranice se sice vyhřívají na čele extraligové tabulky, v minulém zápase však ztratily dva hráče, což se na jejich výkonu proti Litovli samozřejmě může projevit.

„Zápas bereme zodpovědně. Jsme obhájci loňského prvenství a určitě chceme postoupit co nejdál," má jasno Libor Hrabal, trenér TJ Cement Hranice.

Do zápasu nebude mít k dispozici Matěje Konšela, odchovance litovelské házené, ani Martina Stržínka, kteří se zranili v posledním mistrovském utkání extraligy v Zubří.

„V každém případě musíme kádr doplnit hráči, kteří v poslední době nehráli nebo se nedostali do nominace. Bude se jednat hlavně o dorostence, již určitě dostanou v zápase příležitost," prozradil lodivod aktuálně prvního týmu Triglav extraligy.

„Víme však, že nás rozhodně nečeká lehký soupeř. Litovel aktuálně vede tabulku první ligy. V přípravě jsme s nimi sehráli jeden zápas a už jsme s nimi také dříve v poháru hráli a vím, že jsme se na výhru natrápili. Mají kvalitní spojky. Bude to těžké, ale věřím, že uspějeme a postoupíme," dodal Hrabal.

Pikantní zápas čeká litovelskou oporu Jakuba Doláka, který ještě v loňské sezoně hrál právě v Hranicích. V dresu Cementářů zase nastoupí litovelský odchovanec Jaroslav Zemánek, který se po dlouhém angažmá v zahraničí vrátil do české extraligy.

Zápas Litovle s Hranicemi startuje ve sportovní hale ZŠ Vítězná ve středu od 19 hodin.