Na běžce čekal desetikilometrový kros odehrávajícím se převážně na okruhu v Bezručových sadech se startem a cílem na atletické dráze Lokomotivy Olomouc. Každý ze tří okruhů měl průběh na atletické dráze, a tak početní diváci a příznivci běžců mohli sledovat průběh závodu a povzbuzovat svoje favority.

Prim v běžeckém peletonu hned od startu závodu hráli Kučera z Grymova a Sedláček z AK Kroměříž, oba běžci kategorie čtyřicátníků, a záhy si vytvořili velký náskok, který udrželi až do cíle. Lepší závěr měl Kučera, který zvítězil časem 35:16 min., druhý Sedláček zaznamenal výkon 35:35 min. a trojici nejrychlejších běžců doplnil Axman z TJ Sokol Nové sady, který časem 36:51 min. zvítězil v kategorii mužů do 39 let.

V kategorii padesátníků si pro vítězství ze Šumperka bývalý olomoucký běžec Ženčák a zvítězil časem 39:03 min. V šedesátnících Zdražil z Quo Usque Tandem časem 45:15 min. a v kategorii mužů nad 70 let byl opět nejlepší loňský vítěz této kategorie Jašek z Liga 100 časem 53:12 min.

Na startu pořadatelé zaregistrovali slušný počet 26 běžkyň, z nichž většina považovala tento závod za rekreační proběhnutí jarním sadem. Pěkný výkon podala absolutní vítězka Jakobová z SK PRAGA, která doběhla do cíle na atletické dráze v čase 40:55 min.

JAROSLAV POLÁK