„To si myslím, že by pro tento tým mělo být cílem. Do jaké míry je to reálné, ukáže skutečně až síla týmů v soutěži," říká Krejčíř.

Co jste si pro hráče na soustředění ve Vésce připravil?
Je to klasické soustředění kempového typu, to znamená několik pracovišť. Kluci si vzali na pondělí dovolenou, kterou věnovali ve prospěch házené. Snažíme se tomu úseku kondiční přípravy dát takový rámec a uzavřít to tímto uceleným tříapůldenním blokem.

Jak jste spokojen s místními podmínkami?
Z hlediska podmínek ubytovacích a stravovacích to je na sto deset procent. Je to nové zařízení a nebylo stavěno s tím, že je pro kolektivní sporty, takže se musí vychytat ještě některé věci. My ty poznatky získáme a s vedením a sponzory, kteří nám poskytli tohle nádherné zařízení, to projedeme tak, aby to mohli doladit. Myslím, že i za tím účelem nám to bylo poskytnuto, abychom byli jakýmsi zátěžovým testem pro hotel.

Kromě nabírání kondice je cílem soustředění i tmelení party?
Říká se tomu dnes teambuilding. Dřív to existovalo také, ale nazývalo se to jinak (usmívá se). Byly to různé zábavy a posezení, dnes to máme jako teambuilding a i to samozřejmě bylo účelem tohoto soustředění a pro to jsou tady podmínky víc než nadstandardní. Máme k dispozici bowling, regeneraci včetně bazénu, večer jsou na programu dvě porady, respektive teoretické přípravy, kdy chceme seznámit nové hráče se systémy hry a všem hráčům nastínit některé nové systémy hry v teoretické podobě, abychom pak už strávili vysvětlováním pokud možno minimum času na hřišti.

Tým získal čtyři posily. Jak jste s doplněním kádru spokojen?
Na některých postech jsme potřebovali doplnit z hlediska kvality, nechtěli jsme do týmu dávat hráče, kteří by neměli extraligové zkušenosti, protože pořád ta filozofie litovelských odchovanců v týmu zůstává. Na druhé straně tady je roční zkušenost s tím, že extraliga je vyšší level než první liga, a to nejen 
u hráčů, ale i funkcionářů. Tým byl potřeba doplnit.

Jak jste dohodnutí s Davidem Juříčkem ohledně jeho herního působení v nové sezoně?
Měl by ještě v některých utkáních nastupovat, to není tajemstvím. Bude cílem během období, kdy David bude omezovat svoje působení, vychovat pivota, který by byl schopen v extralize působit delší období. Nemyslím to jako jednu sezonu, ale delší období z hlediska existence týmu.

Kdo by to mohl být?
My tu naději vidíme v Tomáši Hanákovi, kterému se tady v první řadě musejí vytvořit takové pracovní podmínky, aby nemusel dojíždět z Pardubic. Pak to jeho tréninkové manko je obrovské 
a projevuje se to i na výkonnosti. Z hlediska předpokladů na to určitě má. Chceme hledat v dorostu, kde je na tento post mladý talentovaný Kráčmar. O své místo na slunci se chce poprat i Zdeněk Kuchař, takže tu šanci by měl dostat. Pokud by ani jedna alternativa nefungovala, tak jsou hráči, kteří mají zkušenosti s postem pivota 
z minula, a to jsou Číhal 
a Havlíček.

Bude nadcházející sezona složitější z hlediska, že už v extralize nebude figurovat Přerov, který loni prohrál všechny zápasy?
O tom se těžko mluví v situaci, kdy neznáme sílu soupeřů, protože určitě k nějakým přestavbám došlo. Podle těch prvních signálů, které já mám, by se měla vyrovnat především spodní polovina tabulky. Jestli to tak bude, nebo ne, ukážou až první kola. Pokud ten předpoklad bude správný, tak bychom se chtěli poprat někde na hranici play-off. To si myslím, že by pro tento tým mělo být cílem. Do jaké míry je to reálné, ukáže skutečně až síla týmů v soutěži.

Co tým před startem extraligy ještě čeká?
Teď se začneme věnovat herní přípravě. Nejdřív těm jednodušším věcem, pak souhře. Máme nějaká přátelská utkání, ale bohužel nám odřeklo Brno. Nejdřív nás vyzvalo, ale pak vzhledem k nějakým interním problémům utkání zrušili. Zůstala nám zatím Olomouc, ale máme kvalitní domácí turnaj za účasti Hranic, Karviné 
a Bystřice pod Hostýnem. Tam bychom měli jet i na turnaj, kde kromě domácích bude i Kopřivnice a Zlín. Samozřejmě budeme chtít nahradit ta brněnská utkání, ale to je zatím v jednání.

Posily očima trenéra Krejčíře:

Pravá spojka: Tomáš Pernička

„Je to zkušený extraligový hráč 
s vysokou střeleckou produktivitou. Je levák, takže by měl oživit pravou stranu a zacelit díru po Pepovi Pohlmannovi, který ze známých důvodů nemůže hrát. 
V loňském roce byl třetí nejlepší střelec dlouhodobé části extraligy, takže si myslím, že by mu ta úloha měla sedět."

Levé křídlo: Jan Zbránek

„Velice zkušené levé křídlo se schopnostmi bránit, 
a to jsme jako alternaci 
k Míšovi Havlíčkovi, který byl na tom postu velice přetížen, potřebovali."

Univerzální spojka: Michal 
Dědek

„Měl by působit především na krajní spojce a měl by být náhrada za Kubu Schmalze, který se rozhodl nevěnovat tolik času házené. Pokud bude potřeba, tak zaskočí na střední spojce, je to rovněž hráč, který prošel vrcholovým centrem mládeže Zubří 
a má odehrané zápasy v extralize, takže by měl být přínosem."

Brankář: František Kuba

„Není ze špičkového klubu, ale 
v Přerově měl možnost odchytat obrovské minutáže a úspěšností se v loňském ročníku pohyboval velmi vysoko. Měl by mít co říct do sestavy našich gólmanů."