Vznikající dokumentární film Karlos o populárním fighterovi má na svědomí režisér Michal Samir, který se s prvním Čechem, jenž dosáhl nejslavnější světové organizace UFC, potkává přes deset let.

„Známe se dlouho, intuitivně jsem točil Karlose už před mnoha lety v Londýně. Máme proto natočeného Karlose ne jako celebritu, ale jako opravdového kluka z Olomouce, co se protlouká životem,“ uvedl režisér Samir pro ČTK.

Pětatřicetiletý borec přezdívaný Terminátor z Hodolan, který právě zde začínal pod dohledem svého otce se zápasem řecko-římským, poskytl tvůrcům i archiv osobních fotografií.

Natáčení scén pro závěr dokumentu proběhl při oslavě ročních narozenin dcery, kterou má Vémola se slovenskou playmate Lelou Ceterovou.

Mountfield Hradec Králové vs. HC Olomouc
Mora v derniéře roku 2020 přivítá Hradec. Vrátí mu předchozí porážky?

Film zachycuje pohled na zápasy MMA, které jsou na pomezí sportu, zábavy a bulváru. Podle producentů nepůjde o sportovní dokument, ale o film o extrémní osobnosti v extrémní době.

„Vémolův život byl vždy plný protikladů. Jako malý se pral na ulicích Olomouce, po škole odjel do Londýna, kde se živil jako vyhazovač, proslavil se, ocitl se v drsném anglickém vězení, znovu se proslavil, vyprodal pražskou O2 arenu a stal se celebritou,“ zní od tvůrců ze společnosti Bontonfilm.

„Karlosův svět je v mnohém neuvěřitelný, absurdnější a vyhraněnější, než fikce. Pokud mi něco připomíná, tak filmy Guye Ritchieho, s londýnským podsvětím, špínou ulice i luxusem,“ podotkl režisér Samir.

Cirkus na závěr roku

Teď už ale Vémola natáčení v hlavě nemá. Nemyslí na nic jiného, než na vítězství v hlavním zápase galavečera Oktagon 20.

Mimochodem, středeční akce se dle šéfa organizace Ondřeje Novotného může pyšnit na papíře nejlepší startovkou v historii.

A to není vše. „Sál bude vyzdobený jako v cirkuse. Klec, světla nad ní i plachta v oktagonu budou vypadat jinak,“ láká fanoušky další z promotérů Oktagonu MMA Pavol Neruda.

Po nedávné lehké výhře nad Mikuláškem promotéři postavili Vémolovi do cesty Francouze Alexe Lohorého. Bude se zápasit o titul ve střední váze.

Karlos „Terminátor“ Vémola besedoval na Olomoucké fotbalové škole.
Terminátor Vémola motivoval mladé fotbalisty a ujistil: Fandím Sigmě!

Už na úterním vážení v místě konání zápasu, v Brně, se oba bojovníci do sebe pustili. Zatím jen slovně.

Vše odstartoval Francouz slovy: „Titul je můj!“

Vémola to pochopitelně nenechal bez odezvy: „Můj domov, můj titul! Znamená pro mě vše. Musel bys mě zabít.“

Povede se olomouckému rodákovi ve středu večer další krok, který jej má přiblížit zpět na absolutní špičku?