Petra Slováková s Kateřinou Vacíkovou shodně nasbírali stříbra z individuálních závodů a spolu s Annou Zástěrovou byly třetí v hlídkách. Tomáš Slovák potvrdil svou specializaci na sprint, kde dosáhl na bronz. V hlídkách spolu s Mrůzkem a Markem vyjel titul.

„Tři individuální medaile olomouckých kajakářů na mistrovství světa představují obrovský úspěch,“ hodnotil reprezentační trenér Robert Knebel. Zároveň ale upozornil i na zaváhání. „Linda Vránová a brácha David zůstali za očekáváním,“ dodal kouč.

Čeští vodáci na mistrovství světa ve sjezdu získali celkem devět medailí, čímž zaostali za předchozími výsledky.

„Na minulém mistrovství světa v Karlových Varech jsme ale zaznamenali mimořádný úspěch. V Itálii jsme skončili třetí v hodnocení národů, což při vzrůstající konkurenci je úspěch,“ řekl Knebel.

Českému týmu navíc v Itálii chyběla největší opora Michaela Mrůzková, která nyní dává přednost rychlostní kanoistice.

„Ve Varech získala čtyři medaile, teď měly holky o dva cenné kovy méně,“ srovnával Knebel.

Řeka Dora Baltea byla po povodních značně rozvodněná, čímž byly závody ovlivněny.

„Hlavně dlouhý sjezd se jel na klidné vodě jako je Morava u Bristolu. Při sprintu se už jelo na náročnější vodě, což našim závodníkům vyhovovalo. Všichni ale měli stejné podmínky,“ poznamenal Knebel.

Sjezdaři se nyní připravují na světový pohár v Karlových Varech. „Tato trať nám vždy seděla, takže bychom měli získat víc medailí než na mistrovství světa. Hlavně kajakáři by si ve Varech měli spravit chuť,“ avizuje reprezentační trenér.