Tuto sezonu je česká extraliga zredukována pouze na dvě skupiny po čtyřech družstvech. Dva nejlepší české celky z minulého ročníku se účastní evropské interligy. Do extraligy zasáhnou až v play off.

Judisté JK Olomouc si ve své skupině vedli nadmíru dobře. V utkáních se Sokolem Mohelnice a s A.S.A. Litoměřice dokázali zvítězit 5:2 a 4:2. Jedinou porážku utrpěli od JC Plzeň. Tato prohra ovšem neměla vliv na konečný výsledek. JK Olomouc po zásluze vybojoval první místo a vytvořil si tak více než nadějnou pozici pro další boje.

Klíčovým bodem pro tento vynikající výsledek bylo začlenění dorůstající generace mladých judistů. Především Jakub Jurka předvedl přesvědčivý výkon a řekl si o trvalé začlenění do sestavy. Další zařazování judistických talentů bude pro JK Olomouc cestou k zisku cenných kovů. Současná generace juniorů podávala ve své kategorii skvělé výsledky a je jen otázkou času, kdy se prosadí i v seniorské kategorii.

Sestava JK Olomouc: Poliak Matěj, Jurka Jakub, Holčák Lubomír, Jestřebský Adam, Bartel Jan, Bartel Adam, Szakacz Arpád, Hovorka Martin, Vrba Tomáš.

Pořadí po prvním kole: 1. JK Olomouc 4 body. 2. Sokol Mohelnice 4, 3. A.S.A. Litoměřice 2, 4. JC Plzeň 2. (spo)