Hned ve 2. minutě se bývalým spoluhráčkám gólem připomněla Simona Kabeláková, která se vrátila z hostování na Hané zpět do Liberce. Olomouc se dostala do vedení ještě v první třetině, když se prosadily Tereza Moštková a Jana Janošová.

Další šance domácích z prvního dějství zůstaly nevyužity a navíc se hned 11 vteřin po přestávce mohly radovat hráčky ze severu Čech z gólu Leierové.

Přetahovaná o výsledek pokračovala v celé druhé části. Druhý gól přidala přesnou střelou po standardní situaci z předbrankového prostoru Jana Janošová, na opačné straně se po chybě olomoucké defenzivy trefila znovu Klára Leierová.

„Ze zápasu mám dobré dojmy. Byla škoda některých chyb, které soupeř dokázal bez problémů potrestat. Oproti předchozím zápasům jsme se přestaly bát útočit a to přineslo zasloužené góly," uvažovala hrající trenérka Alice Pavlíková, která převzala vedení týmu žen po odvolaném Ondřeji Otáhalovi.

Olomoucké florbalistky (v červeném) vs. Liberec

Olomoucké florbalistky (v červeném) vs. Liberec. Foto: DENÍK/Stanislav Heloňa

Za stavu 3:3 se Klabanová v brance Liberce musela vypořádat se střelou Zamazalové, což se jí sice podařilo, ale dorážku Oháňkové už mít nemohla a Olomouc se znovu snažila strážit náskok. Hostující celek se však opět dotáhnul, když Havlíková využila přesilovku po křižné přihrávce Kabelákové.

V 52. minutě dramatického duelu už viděli diváci v Čajkaréně pět gólů na každé straně. Nejprve si hattrick připsala další přesnou střelou domácí Jana Janošová a osm minut před koncem ji po kombinační akci napodobila taktéž třígólová Leierová.

Poslední úder zápasu však přidaly domácí florbalistky, kterým vyšlo několik soubojů před brankou a Sára Seevaldová poslala míček k tyči liberecké branky.

„Obranu máme relativně dobře zvládnutou. Potřebuje pracovat na útoku, máme trošku problém proměňovat šance, kterých jsme i v tomto zápase měly hodně," upozornila olomoucká trenérka, jež si během koučování připsala také tři brankové asistence.

V závěru utkání se sedmým družstvem extraligy už si Olomoučanky poradily i s powerplay soupeřek a mohly se radovat z důležitého bodového zisku. Olomoucký tým tak stále může živit naděje na účast v play-off. Impulsem by měla být změna na trenérském postu.

„Je hodně náročné skloubit trénování s hrou. Holky mě naštěstí celkem berou. Nemají problém mě poslouchat, takže to funguje," konstatovala po utkání Alice Pavlíková.

„Vedení se nesešlo v myšlenkách týkajících se extraligy s bývalým trenérem Ondrou Otáhalem a rozloučili se s ním. Já jsem byla taková nejbližší volba," doplnila třiatřicetiletá hráčka a trenérka.

TEMPISH FBS Olomouc – Crazy girls FBC Liberec 6:5 (2:1, 2:3, 2:1)

Branky: 7. Mošťková, 18., 23. a 47. Janošová, 30. Oháňková, 53. Seevaldová – 2. Kabeláková, 21., 24. a 52. Leierová, 36. Havlíková. Rozhodčí: Petřík, Podlesný. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:1. Diváků: 73.