Bez problémů si postup v Olomouci zajistila v bleskovém hodinovém duelu s rumunskou kvalifikantkou Serbanovou Denisa Allertová. Turnajová trojka povolila soupeřce jen dva gemy a může se připravovat na zápas druhého kola.

Do další fáze se dostala také Kristýna Plíšková, která jako první nasazená hráčka odstartovala zápas proti drobné Američance Santamariové nadějně a rychle vedla 3:0.

Poté se ale situace zkomplikovala, 41. hráčka žebříčku WTA a velká favoritka zápasu i celého turnaje začala chybovat. Nadšená soupeřka se chytila nabídnuté šance a začala nečekaná přetahovaná. První sada dospěla až do tie-breaku, který ale zkušenější Kristýna Plíšková jasně ovládla.

České tenistky zamířily před začátkem turnaje ITS Cup na tiskovou konferenci a autogramiádu
Světové tenistky jdou do akce. Začíná ITS Cup v Olomouci

„Nebyla bych tam, kde jsem, kdybych nezvládla uhrát tie-break se soupeřkou, která je pětistá na světě. To se ode mě čeká a ustála jsem to úplně s přehledem,“ pravila pro tenisovysvet.cz turnajová jednička.

V další části zápasu už Kristýna Plíšková více ukázala svoje kvality a Sabrina Santamariová už uhrála jen jediný gem, opět po zaváhání české favoritky.

„Všichni viděli, že první set nebyl takový, jaký bych si představovala. Ale jsem ráda, že jsem to ustála, i v tom tie-breaku. Druhý set už byl pak o něco lepší,“ glosovala zápas prvního kola sestra první hráčky žebříčku WTA.

Úvodní duel provázel zřejmě nezvyk na olomoucké prostředí.

„Byl to trošku složitější přechod z trávy na antuku, jsem zvyklá na Spartu, kde jsou podmínky trochu jiné. Když někam vyjedu, tak je to pak pro mě nezvyk. Zdálo se mi, že to dost letělo, tak jsem s tím bojovala. Servis úplně nešel, ale pak jsem se na to zaměřila a zlepšila se,“ podotkla Kristýna Plíšková.

Ilustrační foto.
Sucho, horko a nato průplach kanálu, pro ryby smrtící kombinace

Ta už má jasno o soupeřce pro druhé kolo, kterou bude domácí Karolína Muchová. Dvacetileté hráčce se podařilo zabojovat s nervozitou proti zkušenější Italce Gatto-Monticoneové.

I když ztratila Muchová dobře rozehraný první set, ve druhém se nevzdala a v závěru uhrála důležité výměny. Psychická výhoda pak pomohla i ve třetí sadě a tak se může 321. hráčka žebříčku těšit na souboj s ranařkou Kristýnou Plíškovou.

Dnes od 11 hodin pokračuje na kurtech Omega centra první kolo dvouhry, do akce se odpoledne dostane také další známá česká hráčka Lucie Hradecká.

Výsledky

Dvouhra, 1:kolo:

Pantůčková G. – Pribylová (RUS) 6:7 (3), 3:6, Pieriová (ITA) – Jakupicová (SLO) 7:6 (4), 6:3, Rodriguezová (MEX) – Hogenkampová (NED) 6:7 (5), 2:6, Hesseová (FRA) – Eikeriová (NOR) 6:2, 6:1, Allertová –Serbanová (ROU) 6:1, 6:1,Gatto-Monticoneová (ITA) – Muchová 6:3, 4:6, 4:6, Schäderová (GER) – Stokkeová (NOR) 5:7, 6:2, 6:2, Plíšková Kr. – Santamariaová (USA) 7:6 (3), 6:1, Hončová (SVK) – Kolodziejová 7:6 (4), 6:7 (4), 6:2.

Čtyřhra, 1. kolo:

Kladivová/Sisková – Benoitová/Eikeriová (BEL/NOR) 2:6, 6:3, 4:10,
Korašviliová/ Marfutinová (UKR/RUS) – Břečková/Šumová 6:3, 6:2, Mijaciková/Potocniková (CRO/SLO) – Munteanová (FRA)/Zarycká 4:6, 6:1, 5:10

RanTour ve Smetanových sadech v Olomouci
Běžci všech věkových kategorií závodili ve Smetanových sadech