Olomoucké házenkářky doma čeká na úvod velice silný protivník, který na Hanou dorazí z východního Slovenska. Pro fanoušky se bude jednat o malý házenkářský svátek.

„My to ale bereme jako každé jiné utkání. Uvědomujeme si vysokou kvalitu soupeře, který v letošní sezoně hraje evropské poháry, a budeme chtít překvapit," říká trenér DHK Zora Olomouc Jan Bělka.

Jeho svěřenky vstoupily do nové sezony ve velkém stylu, když zvítězily v Písku přesvědčivě 34:16. Trenér Bělka však nechce jasné vítězství v úvod přeceňovat.

„Aby byly hráčky v euforii, to by těch výher muselo být víc. Ale kdo ví, třeba se nám na vítězství v Písku podaří navázat a dostaneme se na vítěznou vlnu," uvažuje olomoucký stratég.

Olomouc má v domácích soubojích s Iuventou pozitivní bilanci. Z jedenácti zápasů Zora šestkrát vyhrála a jednou utkání skončilo nerozhodně. Faktem ale je, že oba loňské interligové duely skončily pro Olomouc vysokými prohrami. „V domácím zápase to ale do pětačtyřicáté minuty bylo vyrovnané utkání," připomíná Bělka jedenáct měsíců starý souboj, který Michalovce vyhrály 32:19, když poslední čtvrthodinu zápasu ovládly rozdílem deseti branek.

V sobotu bude družstvo Zory, které nastoupí k jubilejnímu 250. zápasu interligy, chtít s favoritem držet krok až do poslední vteřiny. Olomoucké házenkářky ale čeká tvrdá práce, v kádru Iuventy se to totiž jenom hemží zahraničními reprezentantkami.

Za Michalovce nastupují kromě Slovenek házenkářky z Chorvatska, Černé Hory, Slovinska, Maďarska nebo Ukrajiny. Svoji sílu tým Iuventy jasně prezentoval v zápase prvního kola, ve kterém doma rozstřílel Veselí nad Moravou v poměru 36:25.

„Bude to těžké, ale chceme utkání zvládnout. I když to třeba nakonec nebude stačit na vítězství, tak chci, aby hráčky nechaly na palubovce všechno a po zápase si mohly říct, že pro to už víc udělat nemohly," přeje si olomoucký kouč, který bude mít k dispozici kompletní kádr s jedinou výjimkou – zranění do hry nepustí levorukou spojku Terezu Kubáčkovou.