„Je to škoda, dalo se tam vyhrát, ale první poločas jsme totálně zkazili. To, co jsme si před utkáním pověděli, nikdo neplnil a každý si hrál, co chtěl,“ mrzelo trenéra Tatranu Zdeňka Sléhu.

„Nefungovala nám moc obrana, tím pádem nezachytali ani gólmani,“ popisoval Sléha první poločas.

Rezerva Jičína, která díky výhře poskočila do čela prvoligové tabulky, v prvním poločase soupeři odskočila až na rozdíl sedmi branek. Litovelští házenkáři však zbraně nesložili a zápas ještě pořádně zdramatizovali.

„Nám pomohlo vyloučení domácích hráčů. Ještě před koncem poločasu jsme hráli přesilovku šest na čtyři a na začátku druhé půle dokonce šest na tři. Tím jsme se dostali zpátky do zápasu,“ popisoval litovelský trenér.

Ve druhém poločase už jeho svěřenci předváděli výkon, na který je zvyklý.

„Tam už to fungovalo tak jak má. Parádně se rozstřílel Konšel, Barabáš hrál super celý zápas. Ve druhém poločase jsme už soupeře prakticky spláchli, na body to ale stejně nestačilo, ty jsme zkrátka zbytečně ztratili,“ konstatoval Sléha.

Litovelští měli v závěru možnost dotáhnout se na remízový stav, jenže zahodili vyloženou šanci. Snížení Hanáků na 26:25 přišlo až půl minuty před koncem.

„Pak si Jičínští vzali time out a už si to dohráli na naší polovině,“ popsal poslední vteřiny zápasu Sléha.

Tatran figuruje v prvoligové tabulce na pátém místě. V sobotu přivítá na domácí palubovce Dvůr Králové.

„Budeme favorité, ale každý zápas je těžký. Doma ale musíme dva body urvat, protože se situace v tabulce hodně vyrovnává,“ uvědomuje si Sléha.

HBC Ronal Jičín B – Tatran Litovel 26:25 (16:9)

Rozhodčí: Kozler, Mošna. Branky ze 7m hodů: 4 – 4. Vyloučení: 6 – 7. Diváků: 224.

Jičín B: Podzimek, Machalický – Rychna 5, Kolář, Koloc 2, Šebek 2, Chýlek, Hošic 6, Dvořák, Šulc 7/4, Chyba 1, Jakl, Klickanič 2, Kořínek 1. Trenér: Miloslav Kúta.

Litovel: M. Sléha, Kráčmar – Kuchař, Barabáš 7/3, Číhal 5/1, Nedoma, Hanák, Šuba 1, F. Sléha, Šmíd 3, Konšel 9, Havlíček, Macek. Trenér: Zdeněk Sléha.