Že souboj s Duklou B skončí hanáckou kanonádou a výsledkem 40:25 se i vzhledem k podzimnímu souboji v Praze tolik nečekalo. „Předčilo to naše očekávání, i když jsme věděli, že Dukla přijede oslabená, protože její A-tým hrál ve stejnou dobu extraligu," prohlásil litovelský trenér Květoslav Kuba.

Hosté do zápasu nevstoupili špatně a dokonce vedli 3:1, jenže pak už začali úřadovat domácí. Ti v závěru prvního poločasu odskočili z 11:9 na 18:11 a do šaten tak mohli odcházet v relativním klidu.

„Na soupeře jsme byli dobře nachystaní. Věděli jsme, co hrají a nám se tentokrát dařily přechody a navíc jsme byli na rozdíl od minulého zápasu v Jičíně disciplinovaní. Sice tam bylo pár neproměněných šancí, ale všechno se asi proměnit nedá. Úspěšnost střelby byla tentokrát vysoká," pochvaloval si litovelský trenér Květoslav Kuba.

Ve druhém poločase už bylo o vítězi souboje rozhodnuto a většina domácích hráčů se zapsala do střelecké listiny. Tatran nakonec poprvé v sezoně dokázal pokořit hranici 40 vstřelených branek. Nejvíce se dařilo Jakubu Dolákovi (7 branek) s Markem Šubou (6 branek). V dobrém světle se prezentoval brankář Pavel Novotný, jemuž kryl z lavičky záda ještě ne zcela zdravý Petr Habermann.

Situace na čele tabulky se nemění. Tatran dál drží první místo o skóre před Strakonicemi. Za necelé dva týdny čeká Hanáky další prvoligový zápas na půdě Karviné B. „Oni mají ještě šanci se zachránit, takže to bude určitě těžký zápas. My musíme vyhrát za každou cenu a je jedno jakým výsledkem," uvedl trenér Květoslav Kuba.

Poslední domácí zápas sezony Litovel odehraje 3. května s Bystřicí pod Hostýnem. Na závěr prvoligového ročníku se Tatran představí ve Dvoře Králové. Pokud Litovel třikrát vyhraje a Strakonice si výrazně nevylepší skóre, budou se Hanáci radovat z historického úspěchu v podobě vítězství v první lize. S variantou, že by Jihočeši v posledních třech kolech v některém zápase ztratili body, už na Hané raději moc nepočítají a vše si chtějí uhrát sami. „Nečeká nás nic snadného, pro nás je teď každý zápas jako play off," pousmál se trenér Květoslav Kuba.

Tatran Litovel – HC Dukla Praha B 40:25 (18:11)

Rozhodčí: Pluhař, Suchánek. Branky ze 7m hodů: 1 – 2. Vyloučení: 1 – 0. Diváků: 245.

Litovel: Novotný, Habermann – Schmalz 2, Barabáš 4, Číhal 4, Nedoma 4, Hanák 5, Tydlačka 1, Šuba 6/1, Šmíd 3, Albrecht 1, Macek 3, Dolák 7, Aleš. Trenér: Květoslav Kuba.

Dukla B: Filip, Šimánek – Tsunaev 3, Petružela 7/2, Křibík 3, Línek, Pešek 5, Pícha 4, Hovorka, Bradáč 1, Mubenzem 1, Březina 1. Trenér: Martin Tůma.

Další výsledky 19. Kola: Louny – Karviná B 26:26, Náchod – Strakonice 26:28, Dvůr Králové – Bystřice pod Hostýnem 17:19, Chodov – Jičín B 32:22, Nové Veselí – Bohunice 31:25.

Tabulka

Tabulka