Karviná B nastřílela v minulém kole Lounům 37 branek a ve stejném duchu vstoupila do utkání proti favorizované Litovli. „Věděli jsme, že nás nečeká lehký soupeř. Karviná je sice až poslední, ale myslím, že to jejich postavení v tabulce příliš realitně neodpovídá," konstatoval trenér Tatranu Květoslav Kuba.

„Začátek jsme měli dost špatný. Chyběl nám pohyb v útočné fázi a naše střely končily většinou na tyčích nebo na bloku. Hostům naopak vycházelo prakticky všechno," popisoval domácí lodivod nepovedený úvodu utkání.

Karviná se v první půli dokonce trefila i z devítimetrového hodu a o poločase tak držela velmi slibný náskok 13:9.

I do druhého poločasu hosté vstoupili lépe a zvýšili své vedení, pak už ale konečně začal úřadovat Tataran, který postupně začal otáčet skóre zápasu ve svůj prospěch. Díky šňůře pěti branek v řadě Litovel rázem vedla 19:17 a vykročila za dalším ziskem dvou bodů.

„Konečně jsme začali hrát tak, jak jsme chtěli. Agresivní obrana, rychlý přechod do útoku a přesné zakončení," pochvaloval si kouč Tatranu.

Litovel v závěru vedla až o čtyři branky, pak ale doplatila na zbytečné vyloučení za hraní nohou a Karviné se podařilo manko stáhnout na jediný gól. Těsný náskok si ale Hanáci dokázali pohlídat a na domácí palubovce zůstávají stoprocentní.

„Je to cenné vítězství, protože jsme dokázali otočit skóre, když jsme prohrávali o pět branek," uvědomuje si trenér Kuba, který vyzdvihl i několik svých opor.

„Michal Havlíček byl perfektní v obraně a v útoku to táhli Honza Šmíd s Kubou Dolákem," chválil litovelský kouč.

Situace na čele tabulky zůstává i po devíti odehraných kolech totožná. Litovel vede první ligu s dvoubodovým náskokem před Strakonicemi. Na Hanáky čekají v letošním kalendářním roce ještě dva zápasy. Podzimní část sezony uzavře domácí souboj s Dvorem Králové (7. prosince), ale ještě před tím se Hanáci představí na půdě Bystřice pod Hostýnem.

„Je to nevyzpytatelný soupeř, který dokáže každého porazit, ale také s každým prohrát. Musíme začít koncentrovaně a dostat soupeře pod tlak. Oni budou doma, takže oni musejí vyhrát," uzavřel trenér Tatranu Květoslav Kuba.

Tatran Litovel – HCB OKD Karviná B 25:24 (9:13)

Rozhodčí: Fukala, Mohyla. Branky ze 7m hodů: 2 – 3. Vyloučení: 3 – 1. Diváků: 247.

Litovel: Habermann, Novotný – Schmalz 3, Barabáš 3/2, Číhal 2, Nedoma 2, Hanák 1, Šuba 3, Šmíd 5, Aleš, Havlíček, Macek 1, Dolák 5, Jindra. Trenér: Květoslav Kuba.

Karviná B: Bartoň, Doucha, Tabara – Borys, Gelnar 9/3, Pindej 1, Vaňko 2, Vančo 2, Marhons 5, Husár, Pomahač, Užek 2, Michalisko 3. Trenér: Jaroslav Hudeček.

Další výsledky 9. kola: Strakonice – Dvůr Králové 27:18, Náchod – Bohunice 25:22, Nové Veselí – Jičín B 35:27, Louny – Bystřice pod Hostýnem 30:24, Chodov – Dukla B 35:27.

Tabulka

Tabulka