Hanačky jsou v Srbsku již třetí den. Po sobotní večeři mohly dokonce sledovat, jak vypadá nefalšovaná balkánská svatba. Připojení se k oslavencům ale neproběhlo, trenér Krejčíř naordinoval večerku na desátou hodinu. Koneckonců jde o hodně.

Jak hráčky zvládají společný pobyt v srbské metropoli?

„Dělali jsme si legraci, že se s holkama vidíme víc, než s našimi partnery. Je to takové malé manželství,“ usmívá se Hejtmánková.

Takové situace vždy trošičku nahánějí strach trenérům kvůli hrozící ponorkové nemoci. Jak je na tom Zora v tomto ohledu?

„Ponorka naštěstí není. Jako kolektiv jsme úplně v pohodě, myslím si, že je tu naopak hodně veselo. Když někdo chce být sám, zaleze si na pokoj,“ říká vystudovaná psycholožka Hejtmánková.

Zora v posledním ligovém kole prohrála doma o gól s Trenčínem. Zanechal tento zápas stopy v hlavách olomouckých hráček?

„Nejde to jenom tak vypustit. Moc dobře si uvědomujeme, že doma se prohrávat nesmí. Ale taky víme, že jsme se vydaly ze všech sil, jeli jsme nadoraz. V závěru už nám pak právě ty síly chyběly,“ připomíná střední spojka Zory.

Od porážky uplynuly čtyři dny, dočerpala Zora potřebnou energii?

„Dvanáct hodin v autobuse nikomu nepřidá, ale měli jsme i dva dny skoro úplně bez házené. Takže doufám, že to bude stačit.“ Pozici má Zora dobrou, ne-li výbornou. Desetibrankový náskok dává velice slušné preference.

Dinamo Pančevo působilo v Olomouci hodně zaskočeně. Podle očekávání hrály hlavně spojky, křídla zůstavala v kombinaci stranou.

„Nepředpokládám, že by se radikálně měnil jejich styl. Ale na druhou stranu rozhodně nebudou hrát jako těch posledních patnáct minut, kdy prakticky nebyly na hřišti,“ upozorňuje Hejtmánková.

Proti Trenčínu utekl Zoře hlavně začátek utkání, kdy soupeř odskočil hned do pětibrankového náskoku. Neobávají se tedy Olomoučanky, že by se něco podobného mohlo přihodit i v Pančevu?

„Do laufu se samozřejmě dostat můžou, ale tohle není Trenčín. Ten makal celých šedesát minut nahoru dolů. Pančevo hraje úplně jinou házenou, v klidu si dojdou na půlku a pak něco vymýšlí,“ nahlíží do soupeřovi kuchyně.

Už ne výhled na paneláky

Postup je hlavním cílem Zory. Na atmosféře tady v Srbsku už je znatelné, že by hráčky v případě postupu do osmifinále rády do atraktivnější země. Pravdou je, že výhled z hotelu Srbija na nekonečný zástup paneláků není zrovna nejkouzelnější.

„Já už kdysi absolvovala i Rostov. Těch východních zemí mám proježděno podle mě už dostatek,“ přikyvuje Hejtmánková.

A kam by se ráda podívala? Na výběr je se západu třeba Dánsko, Norsko, či Španělsko.

„Není to jenom o tom, kam bych chtěla jet. Musíme brát v potaz i to, o jak silného soupeře se jedná, ráda bych ještě postoupila,“ říká maminka dvou synů, Ondřeje a Vojtěcha.

Zora nastoupí proti ŽŽRK Dinamu Pančevo v neděli od 17.30 hodin.

PODÍVEJTE SE NA FOTKY:

Zora trénovala v Pančevu. V neděli ji čeká dusno

Házenkářky Zory dorazily do Bělehradu

Martin Dostál
(od našeho zvláštního zpravodaje)