„Snažím se jim poradit, když něco potřebují,“ potvrzuje Zuzana Coufalová.

Ta se pravidelně objevuje na palubovkách v dresu juniorek olomoucké Zory.

„Teď jsem se vrátila na hřiště, mám za sebou pár tréninků. Snažím se udržovat ve formě,“ říká hráčka, která má v nejvyšší soutěži na kontě 646 branek ve 327 utkáních.

O víkendu byla u vydřeného vítězství druhého týmu Zory nad juniorkou Zlína.

„Obrana nebyla důrazná jak měla, navíc jsme musely pořád dotahovat. V druhém poločase nám hodně pomohla Katka Růžičková, která tam dala pět branek,“ komentuje poslední zápas.

Se Zorou vyhrála dva české tituly, v letech 2003 a 2004. To ještě v týmu nastupovala Lucie Fabíková či brankářské duo Ajglová, Škavronková. Ze současného kádru pak například Veronika Hejtmánková, Lucie Dostálová, Martina Šašková-Kelarová, Kateřina Růžičková, nebo Martina Marcišová –Uličná.

„Třeba Verča na to, že už dávno neměla hrát, a jak říká, končí každou sezonu, pořád hraje perfektně,“ popichuje svoji bývalou spoluhráčku.

„Oproti mě má výhodu, že jí aspoň manžel chodí dřív domů a může stihnout tři tréninky týdně. Což u mě nehrozí. Ale v žádném případě to nemá lehké, dvě děti jsou dvě děti. Martinu Kelarovou řadím ještě do mladší kategorie, ta nemá dítě,“ nahlíží do problémů mateřství v ženské házené.

Troufla by si Coufalová po jejich boku na interligu?

„Ještě musíme pořídit jednoho potomka,“ směje se a pokračuje: „Navíc jsou tam dvě kvalitní levá křídla, což je můj post, i když to tak někdy nevypadá. Mám k tomu ještě obrovské tréninkové manko, ta fyzička tam musí být o něčem jiném, než je tady.“

Výkony A týmu však pozorně sleduje.

„Teď se holky suprově dostaly do osmifinále PVP. V lize na nich třeba proti Trenčínu už ale bylo vidět, že jsou hodně unavené,“ vrací se k poslednímu zápasu Zory v interlize.

Olomouc je v ní na pátém místě, z českých týmů je před ní ale jen Veselí nad Moravou, finálový soupeř Zory z loňské sezony.

„Letos to budou mít hodně těžké. Citelné oslabení pro ně znamenal odchod Katky Vaškové. Ta byla schopná si nahrát s pivotem i s křídlem, dokázala střílet z dálky, udělat si kličku. Což u Katky Růžičkové, která ji měla nahradit, není zrovna silná stránka,“ říká Coufalová.

„Ale celkově si myslím, že trenér Krejčíř může být s výkony spokojen. Je tam dravost, jejich hra se mi líbí. A v poháru dokázaly holky potvrdit, že si umějí poradit i se silným a zkušeným soupeřem,“ uzavírá Zuzana Coufalová.

Martin Dostál