Teď se do Olomouce vrátí, o postup do finále Českého poháru bude bojovat 3. ledna Zora právě proti Veselí.

„Bude to jiné utkání než v lize, je to pohár. Pro nás je to taková perlička navíc. Myslím, že pro všechna zúčastněná družstva. Je to příjemné, zahrát si takový dobrý turnaj,“ těší se na Final Four Českého poháru Černá.

Pikantní bylo, že její odchod z Olomouce byl avizován ještě před loňským finále české ligové části, které svedlo dohromady právě tyto moravské rivaly.

„Dokud budu pomáhat svými výkony týmu, tak chci hrát, ať už hraju proti komukoliv,“ říkala tehdy.

A svým slovům obstála dokonale. Zora Lenky Černé finále vyhrála hladce 3:0. Veselí Lenky Černé je po polovině letošní soutěže nejlepším českým týmem v Interlize a směle konkuruje i elitním slovenským týmům.

V posledním kole dokonce doma porazily svěřenkyně trenéra Zerzáňe suverénní Michalovce a postaraly se tak o jedno z největších překvapení dosavadního průběhu WHIL.

„Hrajeme teď ve velkém stylu, ve velké pohodě a to budeme chtít potvrdit i v poháru,“ říká Černá.

O velké překvapení se ve stejném kole postaraly i hráčky Olomouce, když prohrály v předposledním Písku.

„Určitě to na ně bude mít vliv. Po nezdaru se však družstvo bude chtít dát dohromady. Člověk si z každého neúspěch vezme ponaučení a Olomouc to utkání proti nám určitě odehraje na sto procent,“ komentuje brankářka nepřesvědčivé výkony Zory z poslední doby.

Podle poslední formy by favoritem semifinálového klání měly být Veselské Panenky, jak se týmu přezdívá.

„Nemyslím, že bychom byly zrovna favority. Vzhledem k tomu, že se hraje v Olomouci, budou favoritkami spíše domácí,“ odmítá vyšší šance svého týmu Černá.

Přesto by si další z házenkářských úspěchů do nového roku přála.

„Hlavně ale hodně zdraví, abych ještě nějakou dobu na té vrcholové úrovni vydržela,“ vyznává se Lenka Černá.

V minulém roce skončilo Veselí v semifinále na štítu Slavie Praha, když prohrálo o jedinou branku 22:23. Finále mezi Slavií a Olomoucí pak bylo v jednoznačné režii Hanaček, které vyhrály 32:16. Slavie nechybí v semifinále ani letos, změří síly s juniorkami Zory.

Obě semifinále jsou na programu ve Sportovní hale UP v sobotu 3. ledna.

Moravské derby mezi Olomoucí a Veselí nad Moravou začíná v 15.30, přímým přenosem jej vysílá stanice ČT4. Souboj Slavie a olomouckých juniorek začíná o dvě hodiny později. Vstup na utkání je zdarma.

Martin Dostál