Nejvíce byli fanoušci zvědaví na výkony olomouckých reprezentantů.

Z klubu Muay Thai Olomouc vyhrál Stanislav Šmíd na brněnským Erikem Votavou.

„Celý zápas držel střed klece a pracoval hlavně boxerskými kombinacemi, ze kterých měl soupeř respekt a nic moc nedělal. Ve druhém kole hned první kombinaci Standa trefil, soupeř spadl a tam to Staňa dokončil. Bohužel si Standa zlomil ruku, takže teď bude chvíli out, což mě mrzí nejvíc,“ popsal výkon svého svěřence trenér Tomáš Musil.

Marcela Šafranová na kvalitní soupeřku ze Spejbl Gymu Praha nestačila, z vítězství na body se radovala Nikola Hubálková.

„Soupeřka byla trošku více tvrdší, v prvním kole dostala Mácu pod tlak, ale ta se z toho dostala a druhé a třetí kolo byly za mě hodně vyrovnané. Pro nás je to ale i menší výhra, protože poslední dva zápasy Mácy nedošly do druhého kola a proto jsme rádi za tříkolový zápas, kdy zvládla všechen ten tlak domácího prostředí,“ hodnotil Tomáš Musil.

Michaela Hrbková
Strašná smůla! Hrbková přijde o start v Olomouci kvůli zranění

Osmnáctiletý talent klubu Muay Thai Olomouc Štěpán Guba pak podlehl na body Pavlu Hvězdovi z Hradce Králové.

„Pavel je skvělý, zkušený a tvrdý bojovník. V prvním kole dostal Štěpán krásně načasovaný loket z otočky a byl počítaný. A to rozhodlo o naší prohře. Nevyšlo to, ale v osmnácti letech předvedl Štěpán opět brutální a atraktivní zápas a ukázal že má tvrdou hlavu a obrovské srdce. Paradoxně si myslím, že nejvíc nám v obou muaythai zápasech uškodila klec, kdy hlavně v klinčích toho soupeře prostě nezalomíš tak, jak to Štěpán i Máca umí,“ dodal trenér Musil, který děkoval fanouškům.

„To bylo něco neskutečného. Když jsem viděl prvních pět řad v červených trikách, tak to byl neuvěřitelný pocit. Vím, že jsme ty poslední dva zápasy nedotáhli do vítězného konce, ale pevně věřím, že i když tam nebyl ten vítězný pokřik a radost, tak jste si to užili stejně jako my,“ hlásil trenér Tomáš Musil.

Hennrich a Kubáň bodovali

Z borců pořadatelského klubu Smash Gym Kickbox Olomouc zabodovali Ondřej Pavelka i Jan Meixner. Největší parádu předvedl zkušený olomoucký borec Pavel Hennrich, který mladého slovenského soupeře Adriana Tadlánka ukončil v prvním kole tvrdou pumelicí na bradu.

V hlavním zápase večera pak udělal divákům radost Nikolas Kubáň, který v 1. kole udolal Dušana Dědka z Prostějova.