„Je to neuvěřitelné, ale Bobr slaví další významné jubileum. K této příležitosti jsme opět připravili několik inovací. Tou asi nejviditelnější je logo, které jsme trochu omladili. Pro závodníky pak je zajímavé, že poprvé budeme všem, kteří dorazí do cíle, dávat originální Bobr triko a také speciální finišerské medaile z naší originální produkce. Novinek a vylepšení pro soutěžící ale bude víc,“ hlásí za organizátory před startem jubilejního ročníku Petr Čamek.

Jednorázové čipy, parkovné v rámci startovného, SMS výsledkový servis nebo cílové certifikáty, to jsou další věci, které Bobr pro své věrné v roce 2019 připravuje.

„Je nám jasné, že lidé jsou zvyklí na stále vyšší a vyšší standard a my jim chceme vycházet vstříc tak, aby byli všichni spokojení. V posledních letech jsme myslím výborně vyladili tratě, takže v tomto směru nic nového nebude. Všichni si tak mohou porovnat své časy s posledními dvěma ročníky. Pro nejlepší týmy máme také opět připraveny peněžité odměny a tradičně silní jsme i v doprovodném programu a bohaté tombole pro všechny, kteří se postaví na start,“ dodal Čamek.

Extrémní překážkový závod Runex Race na Poděbradech u Olomouce
Poděbrady ovládl extrémní závod Runex Race. Takto to vypadalo

Stejně jako v předešlých dvou letech se i letos bude soutěžit o nejlepší jednotlivce v rámci soutěže Bobr Man.

„Na tratě Bobra pustíme, stejně jako loni, patnáct jednotlivců. Myslím, že tato doplňková disciplína je hodně zajímavá pro diváky i samotné aktéry, kteří mají rádi delší a náročnější závody. Soutěžící musí zvládnout běh s cyklistikou a k tomu i netradiční poslední úsek na divoké vodě, který je pro specialisty na triatlon nebo xterru hodně netypický a tím pádem i zajímavý. V letošním roce to vypadá, že by se do čtyřiceti šesti kilometrů tratí mohly vydat i ženy. Zatím jedinou ženskou účastnicí byla loni Denisa Hlaváčová, tak uvidíme, jak to bude letos,“ představil soutěž jednotlivců Čamek.

Výstavba nového hřiště s umělým povrchem v tréningovém areálu SK Sigma v Řepčíně.
Sigma přestavuje areál v Řepčíně. Co tam bude?

DAVID KNEBEL