Tradiční závod tříčlenných štafet znovu ozdobí známá jména v čele s Kajakářem Kamilem Mrůzkem, který má šanci dosáhnout na třetí celkové vítězství v řadě.

Pro nejdrsnější borce je tu opět Bobr Man, tedy možnost zvládnout celou trasu sólo.

„Loni se poprvé do tratí Bobr Cupu pustili i jednotlivci, což mělo velmi kladnou odezvu, a proto do toho letos jdeme znovu. Množství závodníků jsme zvedli na patnáct a věřím, že i Bobr Man se časem stane prestižní bitvou těch nejlepších multisportovců republiky,“ prohlásil Petr Čamek z organizačního týmu.

Očekává se tedy opět souboj obhájce loňského prvenství Davida Jílka s Tomášem Materou. Bitvu skvělých (nejen) triatlonistů by měl navíc okořenit Pavel Kubričan.

Ilustrační foto
Kam o víkendu? Na víno, lego i dýňobraní

Obhájí Mrůzek titul?

V tradičních tříčlenných štafetách si brousí zuby na další obhajobu jednačtyřicetiletý Kamil Mrůzek. Legenda litovelského závodu se ale musela dávat do kupy po těžkém zranění nohy.

„Na Bobr se samozřejmě moc těším. Sice se tam dost běhá s lodí, což mi asi ještě úplně nevyhovuje, ale vidina dalšího vítězství je pro mě velká motivace,“ prohlásil Mrůzek.

Loňská trať bude zachována, přesto mají organizátoři novinky.

„Letos budou na tratích oficiální mezičasy, které budou přenášeny do Litovle. Všichni v centru závodu tak budou mít přehled o tom, jak se závod vyvíjí. Závodníci, kteří Bobra dokončí, dostanou také finišerské triko a večer budou moci zapařit na naší afterpárty,“ dodal Petr Čamek.

Fanoušci Mory
Nával na tribunách. Olomoucký víkend se Spartou načnou hokejisté