Hanáci se z jedenácti odehraných utkání dokázali sedmkrát radovat z výhry. Nestačili pouze na Hradec Králové, Prague Rats, Brno a vítěze základní části Přerov.

„Původně jsme chtěli být do čtvrtého místa, abychom ve čtvrtfinále hráli doma, ale to se nám kvůli pár hloupě prohraným utkáním nepovedlo. I tak bych ale řekl, že jsme s umístěním spokojeni,“ prozradil jeden z forvardů Eagles Filip Hrbatý.

Z nejvyšší výhry se olomoučtí inline hokejisté radovali v pátém kolem proti předposlednímu Uherskému Ostrohu, kterému dokázali nasázet devatenáct branek. U jedenácti z nich byl nejproduktivnější hráč Hanáků Michal Šimo.

Ten se nakonec vešel do první desítky kanadského bodování, když skončil na desátém místě s 27 body (8+19). Odehrál však pouhých šest zápasů.

V olomouckém dresu se prohánějí i známá hokejová jména, která olomoucké veřejnosti jsou určitě povědomá. Jde především o Jakuba Čuříka, který odehrál v Olomouci několik sezon a minulý rok strávil v dresu Draků ze Šumperka, Lubomír Korhoň, který zářil mnoho sezon v české extralize, Finsku či Švédsku anebo olomoucký rodák působící nyní v Itálii David Roupec.

„V našem týmu je velká síla, a pokud se sejdeme v plné sestavě, tak by sezóna mohla dopadnout hodně úspěšně,“ řekl Hrbatý.

Zapomenout nesmíme také na mladé naděje hokejové Mory, kteří se v některých zápasech Eagles objevily a kteří si tak zpestřují letní přípravu. Jmenovitě jde o Tobiáše Handla, Daniela Ministra, Vojtěcha Mokrého nebo Matěje Tomajka.

„Kluci jsou šikovní. Je vidět, že v hokeji musí patřit opravdu k tahounům týmu. Na inline si ovšem musí ještě trochu zvykat, ale do budoucna věřím, že se ještě pořádně vytáhnou,“ komentoval mladé naděje jihlavský rodák.

Eagles tak ve čtvrtfinále hraném na dvě vítězná utkání vyzvou čtvrtý Hradec Králové, s kterým v sezoně schytali nejvyšší porážku. Poslední zápasy za něj navíc nastoupil i nedávný reprezentant České republiky v ledním hokeji a nejlepší obránce mistrovství světa Filip Hronek.

„Připravovat se budeme stejně jako v sezoně. V posledním utkání nás Hradec dost překvapil svou hrou. Teď už víme, jak s nimi hrát a tak věřím, že to zvládneme. Pokud Hronek nastoupí, tak doufám, že na kolečkách nebude zas až tak vynikat. A pokud ano, tak si budeme muset dávat akorát větší pozor v obraně,“ tvrdí Hrbatý.

Minulý rok Hanáci postoupili do finálového turnaje Final Four, ve kterém se utkají nejlepší čtyři týmy, až z osmého místa. Letos to budou chtít zopakovat.

„Cílem je určitě Final Four, jelikož první čtyřce máme co vracet,“ dodal na závěr.

ZMĚNY V KÁDRU? Podle experta Jakuba Koreise měl Aleš Jergl (vlevo) ještě zůstat v Olomouci, zato Jakub Galvas si vybral dobře.
Galvas udělal dobrý krok, Jergl měl ještě rok zůstat, říká expert Koreis

Autor: Jiří Horák

Výsledky Eagles v základní části:

IHC Eagles Olomouc vs. IHC Čerti Kladno 5:2

IHC Eagles Olomouc vs. SK Černošice 11:3

ILHK Hradec Králové vs. IHC Eagles Olomouc 11:6

IHC Devils Zlín vs. IHC Eagles Olomouc 3:4 P

IHC KANCI Uh. Brod vs. IHC Eagles Olomouc 4:19

IHC Eagles Olomouc vs. IHC Night Birds Přerov 3:4 P

IHC Eagles Olomouc vs. IHC Nový Jičín 7:4

IHC Roller Storm vs. IHC Eagles Olomouc 2:5

IHC Prague Rats vs. IHC Eagles Olomouc 10:5

HC Boskovice vs. IHC Eagles Olomouc 6:9

Mission Roller Brno vs. IHC Eagles Olomouc 6:5