Ve slovinské Koble se ke startu postavilo téměř osm desítek mužů a třicet zástupkyň něžného pohlaví.

Závodní víkend se skládal ze sobotního sprintu, o den později se jel obří slalom. Už od začátku se ale olomouckému lyžaři lepila smůla k jeho volným patám.

„V prvním kole sprintu jsem se vysekal, ale trať jsem projel na 53. místě. To znamenalo, že už nešlo zajet nic dobrého, ale zkusil jsem do toho ve druhém kole trochu šlápnout a rozsekal jsem se ještě jednou,“ směje se Kamil Dostál a dodává: „Ale vyšlápl jsem si to zpět do brány a dojel jsem nakonec sedmapadesátej. Výsledek děsnej, ale po dvou pádech jsem ani líp zajet nemohl,“ přiznává.

Druhý Čech ve startovní listině Ondřej Hegar, který je v seriálu Světového poháru nováčkem, pádem v prvním kole svého krajana napodobil a druhé se mu nepodařilo dokončit.

Neděle byla vyhrazená obřímu slalomu, který neobsahuje bruslící část, což Hanáckému lyžníkovi vyhovuje.

„V neděli jsme si chtěli výsledky trochu napravit. První kolo ještě docela šlo, ale ve druhém jsme bohužel oba nedojeli. Neustál jsem skok, šel jsem moc dozadu, pak se mi zařízla lyže a několikrát jsem šel přes hlavu. Bylo to fakt slušný, jsem rád, že jsem se zvedl a byl jsem celej,“ kroutí hlavou olomoucký dobrodruh.

Slovinské pokračování světového poháru tedy pro Dostála nedopadlo nejlépe, už se ale dívá před sebe. „Závody ve Slovinsku se nám fakt nepovedly, ale odnesl to jen palec na ruce a nějaké modřiny,“ přeje si Kamil Dostál.