„Byl to pro diváky pěkný zápas, bohužel pro nás trochu nešťastný,“ posteskl si olomoucký trenér Jiří Teplý.

„Rozdíl byl v obraně. Na bloky jsme vyhráli 16:6, a to rozhodlo. Měli jsme se více prosazovat útokem,“ zhodnotil zápas prostějovský kouč Miroslav Čada.

První dva sety patřily prostějovským volejbalistkám, které vyhrály 25:21 a 25:15.

„Prostějov má kvalitní tým a u nás to předvedl, když nás od začátku zatlačil především servisem. My jsme si nepřihráli,“ řekl Jiří Teplý.

Když ve třetím dějství Agelky vedly 16:9, zdálo se, že je po zápase. Jenže nebylo.

Vysokoškolačky začaly riskovat na servisu, hostující hráčky měly rázem velké problémy na příjmu a skóre se otočilo 22:20 ve prospěch Olomouce.

„Olomouc měla vynikající servis a my jsme znejistěli. Jak jsme nebyli jistí v útoku, tak se to ještě zhoršilo,“ konstatoval Miroslav Čada.

V koncovce bylo na palubovce rušno. Prostějovská lavička protestovala proti stavu 24:22, dostala červenou kartu a vysokoškolačky snížily na 1:2. „Reagovali jsme na chyby rozhodčích,“ okomentoval červenou kartu Miroslav Čada.

Olomoucké volejbalistky ožily a hra se vyrovnala. Vysokoškolačky ve čtvrtém setu dlouho vedly, ale koncovka patřila Agelkám (22:25).

„Třetí a čtvrtá sada byly vyrovnané a zápas klidně mohl jít i do tiebreaku. Na našem výkonu bylo vidět, že nám momentálně chybí těžší utkání,“ dodal Jiří Teplý.

VK UP Olomouc - VK Prostějov 1:3 (-21, -15, 22, -22)

Rozhodčí: Trumpeš, Pecháček. Čas: 103 minut. Diváků: 850

Olomouc: Strušková, Dudová, Košická, Sajdová, Napolitano Šenková, Michalíková, libero Sainová. Střídaly: Dedíková, Kubínová. Trenér: Jiří Teplý.

Prostějov: Weissová, Emontsová, Trnková, Horká, Kossányiová, Herelová, libero Kovářová. Střídala: Nová. Trenér: Miroslav Čada.