Tak tohle nikdo nečekal. Omlazený tým Prostějova si v prvních dvou kolech extraligy vyšlápl na zřejmě dva největší favority celé soutěže.

V hanáckém derby nedal šanci tápajícím úřadujícím mistryním – nepovolil jim ani set a navíc všechny tři zvládl s naprostým přehledem.

„Ještě jsem v euforii a nevím, co říct. Samozřejmě jsme hrozně rády za tři získané body, kdo by to před tímhle utkáním čekal,“ vyprávěla nadšená kapitánka Prostějova Michaela Zatloukalová na klubovém webu.

Olomoucké volejbalistky (v modrém) porazily na úvod sezony Olymp 3:0.
Olomoucké šampionky začaly vítězně. Olymp ale kousal

Domácí tým sice v prvním setu brzy prohrával o sedm bodů, perfektním obratem ale stanovil ráz utkání.

„Šli jsme do zápasu s velkým nasazením a dokázali překonat horší úvod s řadou nevynucených chyb, taktických i zbytečných. Potom se holkám začalo dařit, daly do hry pozitivní emoce i maximální bojovnost a využily toho, že Olomouc viditelně nebyla ve formě,“ hodnotil kouč Lubomír Petráš.

Ve třetím setu už olomoucký tým nedokázal vzdorovat a uhrál jen 14 bodů.

„Podle mě rozhodl první set, který jsme měli výborně rozehraný a nedůsledným útokem jej pak ztratili. Následně jsme se celý zápas hledali, neplnili taktické povinnosti. Vůbec nám nefungovala obrana v poli ani útok, prostě jsme zahráli špatně. A doplatili na příliš profesorský přístup,“ zlobil se trenér VK UP Petr Zapletal.

Podceňovaný Prostějov po dvou kolech vévodí extraligové tabulce.

„Ale nesmíme sedět na hrušce, naopak je potřeba naplno makat pořád dál a dál,“ má jasno kapitánka Zatloukalová.

VK Prostějov – UP Olomouc 3:0 (20, 19, 14)

Rozhodčí: Kovář a Spáčil. Čas: 73 minut. Diváci: 350. 

Prostějov: Nová 12, Kozmík 4, Kopáčová 16, Fričová 11, Stümpelová 9, Zatloukalová 2, libero Slavíková – Weidenthalerová 1. Trenéři: Lubomír Petráš a Lukáš Sťahuliak. 

Olomouc: Kazachenka 3, Trnková 9, Orvošová 11, Michalíková 8, Bezhandolska 1, Kubínová 1, libero Stavinohová – Ambrožová, Dudová, Strušková 2, Kulová. Trenéři: Petr Zapletal a Lukáš Miček.