Tímto utkáním tak Olomoucko zakončí první půlku nadstavby, ve které zatím tým vybojoval jediné vítězství proti Pardubicím.

„Chceme udělat co nejlepší umístění, ale pokud zůstaneme šestí, nebudeme se zlobit. Kluci jsou trochu unavení a po nemoci,“ poznamenal kouč Benáček.

Svitavy a Olomoucko měly před vzájemným duelem stejnou bilanci dvanácti výher a třinácti porážek a utkání tak bylo bitvou o páté místo.

„Jsme teď jednu výhru nad Olomouckem a máme tři vyhrané vzájemné zápasy. Nemyslím ale, že vyhrál lepší, ale šťastnější tým. Zápas byl nervózní, všichni věděli, o co se hraje. My byli agresivnější v útočné fázi a to rozhodlo,“ řekl trenér domácích Lubomír Růžička.

Jeho tým předchozí čtyři zápasy prohrál a v posledním utkání v Děčíně nastříleli pouhých 50 bodů. Proti Olomoucku ovšem Svitavy dokázaly nasázet více než dvojnásobek.

„Nemohli jsme čekat, že budou dávat jen 50 bodů. To co nedali v Děčíně, dali dneska,“ konstatoval trenér Hanáků Benáček.

Svitavy si po většinu utkání udržovaly mírný náskok, v závěru utkání ale Olomoucko začalo dotahovat a po Fullerově trojce čtyři minuty před koncem to bylo už jen o bod. Pak ale domácí předvedli pětibodovou sérii a v závěru si navíc pomohli dvěma trojkami.

„Bylo to dobré utkání pro diváky. 200 bodů, smečování, hodně bloků a trojek. Diváci si to užívali, ale já jako trenér určitě ne,“ přiznal po utkání s hořkým úsměvem srbský trenér Olomoucka. V příštím kole v Nymburku jeho tým zakončí třízápasovou sérii na hřištích soupeřů a ve středu se po delší odmlce opět představí doma proti Děčínu.

BK Olomoucko. Ilustrační foto
První výhra v nadstavbě. Olomoucko šokovalo v Pardubicích

DEKSTONE Tuři Svitavy - BK Olomoucko 111:98 (29:22, 56:48, 77:75)

Nejvíce bodů: Marko 26, Slezák 17, Kerr 16, Smithson 15, Petway 11, Stria 11, Jelínek 10 - Mitchell 28, Čohadarevič 21, Fuller 16, Šepa 13, Sehnal 11, Močnik 9.
Doskoky: 36 - 37 Trojky: 36/15 - 24/19 TH: 25/22 - 30/21.